v rubriki dogodki:
.. / / / 17.06.2004

Prihajajo The Beach Boys

30. junija prihajajo v ljubljansko Halo Tivoli sloviti Beach Boys, ameriški "pop in surf rock n rollerji", ki se klatijo po odrih in studijih že vse od leta 1961. Znano je, da se člani skupine občasno "umikajo" v solo projekte in se zatem vračajo nazaj v bend, nekaj članov je tudi že pokojnih.

Tako bosta tokratno zasedbo vodila Mike Love in Bruce Johnson, ki sta v skupini že od začetka šestdesetih, Mike je pravzaprav edini, ki je bil skupini popolnoma zvest vse od prvih dni.

Beach Boys (razen podobnosti v imenu nimajo zveze z slovenskimi instrumentalnimi surf rockerji Bitch Boys) so sloveli že v času Beatlov in Stonsov, pravzaprav so njihovi rivali in neke vrste ameriški odgovor na britansko glasbeno invazijo, ki se je zgodla v začetku šestdeseti let. Vseskozi so zasedali visoka mesta na glasbenih lestvicah ter polnili naslovnice glasbenih revij. Plošča Pet Sounds iz leta 1966, velja za kultno in eno najboljših v zgodovini popularne glasbe sploh. Ustanovni člani in idejni vodje, trije bratje Wilson - Brian, Carl in Dennis veljajo v ZDA za ikone ameriške glasbe, prav tako njihov bratranec Mike Love.

Fantje, mojstri večglasnega petja, nam bodo s svojim nastopom in skladbami nedvomno pričarali kalifornijsko-surfersko vzdušje, ki ga opevajo v svojih najbolj znanih skladbah, ki jih danes pozna že vsakdo. Naj jih naštejemo samo nekaj: Surfin' U.S.A., Surfer Girl, Good Vibrations, Wouldn't It Be Nice, Barbara Ann, California Girls, Help Me Rhonda, I Get Around, God Only Knows, Koko Mo,...

Beach Boys so glasbene legende in 30. junij bo za slovenske glasbene navdušence in nostalgike velik dan. Karte so že naprodaj in sicer parter po 6.000 SIT, tribune pa po 7.000 SIT, ogrevala nas bo seksi Alya z bendom, pričetek fešte pa je najavljen za ob 21. uri.

Rock On!

Jure Plahutnik - avatar

Jure Plahutnik

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 28.04.2000 na ŽVPL-u skupaj objavil 16 člankov.

Beach Boys prihajajo v Ljubljano - thumbnail

Beach Boys prihajajo v Ljubljano