v rubriki dogodki:
.. / / / 01.04.2009

Rade Šerbedžija v Lendavi

Rade Šerbedžija in Livio Morisin Band bosta v četrtek, 2. aprila ob 20:00 nastopila v Gledališki in koncertni dvorani Lendava.

Če bi iskali ključno besedo, ki simbolizirala kulturni prostor nekdanje Jugoslavije, bi ta beseda zagotovo bila Rade Šerbedžija.

S svojo izjemno nadarjenostjo in žlahtno osebnostjo je bil ljubljenec Krleže, Tita, režiserjev, kot so Lordan Zafranović, Živojin Pavlović, Zoran Pavlović, Zoran Tadić, Antun Vrdoljak ter nenazadnje občinstva in kritike. Šerbedžijo odlikujejo izjemna igralska tehnika, odlična dikcija ter neomejena kondicija, s pomočjo katere z lahkoto odigra tudi najtežje scene. Igralec racia, temperamenta in sugestivnosti je bil zmeraj enako prepričljiv tako v klasičnih žanrih kot v vlogah modernega repertoarja, v filmih, na koncertih, v pesmi in prozi.
Ključne nagrade in kultne vloge jugoslovanskega teatra in filma (Sterijino pozorje, Dubrovačke ljetne igre, Puljski filmski festival), legendarna interpretacija Arsenove »Ne daj se Ines«, glasbeni albumi, profesura na akademiji in pesniške zbirke so ga že v prvi polovici življenja naredile za nesmrtnega.
V drugi polovici življenja je moral začeti znova, iz ničle, a ponovno dokazal, da je vreden svojega talenta. Nominacija za hollywoodski oskar, beneški lev, sodelovanje s Stanleyem Kubrickom, Clintom Eastwoodom, Johnom Woojem, v številnih filmih in projektih na vseh koncih zemeljske oble, in nenehno, stalno vračanje domov, v Zagreb, v Beograd, v Slovenijo in na Brione, kjer s Teatrom Ulysses vsako poletje pripravi kakšno izjemno predstavo.

Za Gledališko in koncertno dvorano Lendava

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Rade Šerbedžija /vir: wiki - thumbnail

Rade Šerbedžija /vir: wiki