v rubriki dogodki:
.. / / / 20.01.2010 00:43

4 Axid Butchers v živo v Cerknem

v petek, 22. januarja bo CMAK v Cerknem gostil italijansko zasedbo, ki sliši na ime 4 Axid Butchers. Gre za pravo koncertno atrakcijo, saj njihove nastope primerjajo z energičnimi Mano Negra. Prav tako živahna je tudi njihova glasba, saj se giblje v mejah psihadeličnega punka in umazanega funka, z disco-dub odkloni, ki jih ustvarjajo z vpadi električnih orgel.

Zasedba je koncertno precej aktivna. Od leta 2004 pa do danes so odigrali prek 200 koncertov v Italiji, Nemčiji, Franciji, Avstriji in Sloveniji, skupaj s slovensko zasedbo Backstage pa so imeli tudi turnejo po Južnoafriški republiki. Leta 2006 so pri majhni italijanski založbi ''Quicksand Records'' izdali svoj prvi studijski album z naslovom ''EmpTVsion''.
Največja odlika 4 Axid Butchers so prav gotovo njihovi dodelani in energični koncertni nastopi. V prvem delu koncerta se osredotočijo na ritmično sekcijo, poudarek je na bobnih in tolkalih, ki jih podpirajo močne bas linije. Nato nenadoma spremenijo postavitev na odru. Tolkala nadomestijo odštekani kitarski rifi, glasbo pa spremenijo v funky punk. S štirimi vokali na odru naredijo zmešnjavo, kar njihovi glasbi daje izjemno energijo. Naj tudi vas njihova glasba posrka v vrtinec norosti!

Za CMAK

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

4 Axid Butchers - thumbnail

4 Axid Butchers