v rubriki dogodki:
.. / / / 28.01.2004

Random Logic: Zvočni krog

Vabimo vas na koncert elektronske glasbe, ki jo izvaja skupina Random Logic. Koncert se bo zgodil v sklopu 4. trienala sodobne slovenske umetnosti - U3 v petek, 30. januarja, ob 20.00 v Malem studiu Viba filma v Ljubljani (Stegne 5).

Skupina Random Logic ze dalj casa raziskuje in razvija glasbila elektroakusticne narave, ki delujejo samo s socasnim pretvarjanjem akusticnega zvoka v elektricne signale, in glasbila analogno-digitalne narave, namenjena kompleksnemu ustvarjanju in obdelovanju zvoka. V tem raziskovalnem procesu sta Random Logic sodelovala z umetniki razlicnih vej umetnosti, ki so s samosvojimi nacini ustvarjanja sovplivali pri odkrivanju novih zvokovnih in kompozicijskih tehnik.

Delo, izvedeno na trienalu U3, je kombinacija vnaprej napisane glasbe, improvizacije prepletajocih se vzorcev elektricnih signalov, na katere vplivamo z nakljucnim in organiziranim spreminjanjem parametrov, pomembnih za sam izvor zvoka. Rezultat so ritmicni in melodicni vzorci, ki se nenehno spreminjajo, hkrati pa delujejo ponavljajoce.

Koncert je nastal v sodelovanju z Drustvom za raziskovanje zvoka Random Logic, omogocilo pa ga je Ministrstvo za kulturo RS.