v rubriki dogodki:
.. / / / 17.11.2003

Moveknowledgement + večer lomljenih ritmov v Škofji Loki

Moveknowledgement bodo v petek, 28.11., nastopili v škofjeloškem klubu Rdeča ostriga, po koncertu pa bodo za nadaljevanje večera z lomljenimi ritmi skrbeli dj PlankTon, dj Dado in mc N'Toko.

Kljub temu, da glasba Moweknoledgement ni d'n'b vseeno z določenimi melodičnimi in vokalnimi prijemi simpatizira z boben-bas zvokom.Prav to pa potrjujeta tudi tokrat gostujoča drum'n'bass dj-ja , ki sta tako ali drugače povezana s skupino. Plankton je svojo pot pričel prav z Moveknowledgementi, ko je s svojimi session-i dopolnjeval njihove koncerte, vokalist skupine N'Toko pa še vedno podpira njegove sete s svojim prepoznavnim rapanjem. Dado pa je sodeloval pri snemanju plošče Sun Sun, kjer je prispeval svoje znanje obvladovanja gramofonov, ob večjih nastopih pa spremlja skupino tudi na odru.
Dogodek, ki bo poskrbel za širok spekter med seboj sorodnih urbanih glasbenih zvrsti, bomo pričeli s koncertom, nadaljevali pa z drum'n'bass partyjem do jutranjih ur.

Več o nastopajočih...

Plankton - član Illegal kruja, klasični drum'n'basser, visoko energičen in vedno pri stvari, velik slovenski potencial - letos sukal gramofone z največjimi svetovnimi imeni elektronske glasbe na znamenitem srbskem festivalu Exit
Dado - hiphop, breakbeat in drum'n'bass dj, član dua Irnic Tronic
N'Toko - drum'n'bass in hiphop raper, slovenski freestyle prvak
Moveknowledgement - novomeška soul jazz funk hiphop zasedba, ki je iz anonimnosti stopila s koncerti na Trnfestu, Klubskem maratonu, nastopili so kot predskupina Asian Dub Foundation, bili eden glavnih festivalnih bendov poletja pred večtisočglavimi množicami na Rock Otočcu in Koupafestu, največjo čast pa jim je izkazal znameniti srbski festival Exit , ki jih je gostil letošnje poletje. Skupina je dobila tudi nagrado Bumerang za najboljšega koncertnega izvajalca leta.

moveknowledgement na metelkovi - thumbnail

moveknowledgement na metelkovi