v rubriki dogodki:
.. / / / 11.04.2005

Rapetek XV.

Na tokratnjem Rapetku pod zaporedno številko XV., ki se bo odvil 22.4. v Gala hali na Metelkovi se bodo predstavili DaIIDeuce, T-Set, Medzl in DJ Esco.

DaIIDeuce

Doša in Cazzafura sta stalnica slovenskega raperskega dogajanja še iz časov, ko so se odprti mikrofoni dogajali v TrueBaru. Svoj prvi posnetek sta objavila leta 2000, ko sta kot golobrada mladeniča pod okriljem ekipe Radyoyo, na kompilaciji "5 Minutes Of Fame - Za narodov blagor", objavila komad "Dost vas mam". Kasneje sta se pridružila produkcijsko-raperski druščini Sami norci (www.saminorci.com), katere del sta še danes. V paketu Samih norcev sta sodelovala tudi pri turneji s Siddharto, zadnje čase pa se ukvarjata z izdajo svojega skupnega prvenca. Njuna glasba je prerez uličnega dogajanja, kot ga vidita in doživljata sama, v Ljubljani pa resnega nastopa nista imela že dolgo. Tokrat bosta svoj nastop popestrila z bobnarjem Sašom in basistom Demcem, članoma žal preminule ljubljanske crossover skupine Cancel.


T-Set
(Ballau & BMD)

Gre za skupni projekt dveh v Ljubljani dobro znanih raperjev - Ballaua ter raperja in producenta BMD-ja. Skupina T-Set obstaja že dolga leta, sama postava se je kar nekajkrat zamenjala, od začetne postave pa je danes v skupini ostal le še BMD. Kot trio so T-Set objavili dva posnetka, in sicer "T-Set" na prvi slovenski rap kompilaciji "5 Minutes Of Fame - Za narodov blagor" ter "Rapam tko k govorim" na lanski "Hip Hop Kuh'ni". Tako Ballau kot BMD sta gostovala tudi na plošči Klemen Klemna "Trnow Stajl", in sicer v pesmi "Sanje". Ballau je gostoval tudi na njegovi drugi plošči "Hipnoza", za nameček pa je objavil še svoj solo posnetek "Kar vidm in slišm" na "Hip Hop Kuh'ni". Trenutno sta v začetni fazi svojega novega projekta, ki ga bosta predstavljala pod imenom T-Set, BMD pa je tudi soproducent na Trkajevi plošči ter bobnar skupine O.S.T.

Medzl

je še eden tistih, ki so svoje prve resnejše korake naredili v TrueBaru, takrat še kot del skupine DOA Squad. Odraščal je ob glasbi Cypress Hill, House Of Pain in drugih, sam pa je najprej rapal v angleščini. Kmalu so teksti postali slovenski, Medz'l pa je začel svojo samostojno pot. Povezal se je s svojim dolgoletnim prijateljem BMD-jem, s katerim sodelujeta še danes. Tudi on je objavil posnetek na kompilaciji "Hip Hop Kuh'na", vzporedno s tem pa je postal del Trkajeve spremljevalne koncertne ekipe. Spada v širši del ekipe T-Set (skupaj s Trkajem, BMDjem, Ballauom ter Šabo), trenutno pa pripravlja svojo prvo solo izdajo.

+DJ Esco

Vstopnina: 800 do 23h/1000 po 23h

 - thumbnail