v rubriki dogodki:
.. / / / 02.09.2004

Rene v Križankah

V petek, 10. septembra se nam obeta koncertni spektakel, ki se bo zgodil na čast izdaje prve plošče zloglasnega Reneja, gostitelja, učitelja, lastnika savne, kafiča, Dj-ja in še česa! Na koncertu bodo ob Reneju, ki bo promoviral svojo ploščo Star 41, nastopili še gostje Anja Rupel, Darja Švajger, Alenka Godec, Rock Partyzani, Nace Junkar in velika zvezda presenečenja, ki je zaenkrat še skrivnost.

Poleg glasbenega dogajanja bodo ustvarjali vzdušje bruhalci ognja, oči si boste odpočili na trebušnih plesalkah, če bo mraz, bo pomagal erotični šov, manjkali ne bodo niti slačifantje. Reneja poznamo kot izredno zagnanega gejevskega aktivista, ki je svoj coming out uprizoril javno, prav tako pa lahko rečemo, da je Rene eden tistih redkih klenih Slovencev, ki se ne sramuje svoje spolne usmeritve.

Reneja smo največ videvali v klubu Tiffany,kjer se ob petkih odvija ena bolj divjih zabav v našem mestecu. Album lahko delno poslušate na Renejevi spletni strani www.rene.at.hm, videli pa smo že spot za komad Kuchi Kuchi

Komad so posneli v studiu Metro, za glasbeno plat pa je poskrbel Franci Zabukovec. Back vokale sta pela slovita Sestra Marlene in Omar. Skladba je priredba skladbe venezuelske zasedbe Los Amigos Invisibles.

Pesem Kuchi Kuchi nagovarja: ne mori drugega, ne teži mu! Tekst tudi pravi: "Nemoj sestro, nemoj davit, nemoj pravit scene, imam svoje probleme," govori o temu, da ima vsak svoje težave, ki jih ne vidimo, niti nimamo namena reševat, raje se obrnemo stran in če že ne pomagamo, zakaj bi še pripomogli k bolečini.

Kuchi Kuchi ima vsaj še eno sporočilno plat, kot pravi Rene: "Pesem opozarja na to, da se ne poroči na vrat na nos, ni rešitev v zakonu, premisli, preden se boš vezala, saj vsaka 5. pada po stopnicah."

Kuchi Kuchi je lahko tudi "Buci buci" ali "Tuci tuci", kar nakazuje, kako se odnos lahko spreminja - od crkljanja, preko preganjanja, do nasilja.Socialni tekst je vpet v sproščeno plesno glasbo. Tekstvono je narejen kot mešanica slovenskega in "srbsko-hrvaškega" jezika. Kuchi Kuchi pa napeljuje tudi na našo "realnost" preganjanja izbrisanih, nato geyev in lezbijk ter vseh tistih, ki jih nočemo "tukaj in zdaj".

Kar zanimiva osnova za spektakel, na katerem lahko pričakujemo že znana imena slovenske pop glasbene scene in pa obilo kiča in humorja!

Alenka Lahajnar - avatar

Alenka Lahajnar

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 77 člankov.

Rene - thumbnail

Rene