v rubriki dogodki:
.. / / / 17.05.2009 01:54

Rentokill, High Five Drive in Message Sent v Rogu

Vzhajajoče zvezde evropske punk rock scene, avstrijski Rentokill, se po skupni evropski turneji z Rise Against in Strike Anywhere, ter prvi turneji na oni strani luže vračajo v Slovenijo, kjer si bodo v torek, 19. maja, oder Tovarne Rog delili s kanadskimi High Five Drive in domačini Message Sent.

Rentokill so v zadnjih letih popolnoma obrnili na glavo Evropo in njeno punk sceno. Avstrijski punkerji so dokazali, da se z veliko volje in dela da doseči marsikaj. V dveh letih so prepotovali Evropo preko in počez in izdali odličen album "Antichorus", ki jih je postavil med sam vrh evropske punk rock scene. Njihova politična angažiranost, strast in udarna godba jih je popeljala na evropsko turnejo z mogotci svetovne punk rock scene Rise Against in Strike Anywhere. Kdo bi si mislil še pred nekaj leti, da bodo fantje, ki so takrat še pod pasom imeli le prvenec prišli tako daleč. Njihova strast do glasbe in ljubezen do igranja je neverjetna. Kljub temu, da so v zadnjih dveh letih zamenjali več basistov, kitarista Lux-a pa zamenjali s švicarjem Rüffijem se niti enkrat niso ustavili... Prva celomesečna kanadska turneja je pokazatelj, da Rentokill niso samo evropski punk trend, temveč da prebijajo medkontinentalne prepreke in napadajo tudi čez lužo. Rentokill so navdih D.I.Y. sceni, saj so dokazali, da sami zmorejo marsikaj. Sedaj žanjejo to kar so sejali.

V preteklih sedmih letih so High Five Drive bili dvakrat v Evropi in prepotovali Kanado neštetokrat. Izdali so EP in dva celovečerna albuma na Japonskem za Fast Circle Records, v Kanadi na Spawner in Lost Records in Evropi za Bad Mood Records. V preteklosti so albume snemali z veteranom Blairom Calibabo, katerega dela so: Gob, Sum 41, No Means No, ter s kitaristom in pevcem Belvedere ter sedanjiih This is a Standoff, Steveom Rawlesom. Tretjič v Evropi in tudi v Ljubljani pa prihajajo z novim izdelkom, ki sliši na ime "Fullblast" in bo izšel na kar nekaj evropskih založbah. Fantje prisegajo na hiter in tehničen melodični hardcore, ki smo ga vajeni od njihovih kanadskih kolegov Mute, This Is A Standoff in ameriških A Wilhelm Scream.

Message Sent se po nekaj mesečnem predihu vračajo na odre, nove pesmi in nova energija. Melodični punk rock, ki vleče vaša ušesa v smer Lagwagon in Millencolin, ko so še igrali šus.

za Insane Booking

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Rentokill /foto: Glenn Levecke - thumbnail

Rentokill /foto: Glenn Levecke