v rubriki dogodki:
.. / / / 30.11.2004

Rock proti drogam 2004

Letos bo že sedmič zapored potekal glasbeni festival z naslovom Rock proti drogam. Odvijal se bo 3. decembra 2004 v dvorani na Primskovem v Kranju, od 19.00 dalje. Namen festivala je opozoriti mladino na nevarnost uživanja škodljivih substanc ter na zdrav način zabave povabiti tudi tiste, ki so že malce zašli na "kriva pota".

Rock proti drogam so do sedaj obiskale že mnoge odmevne rock skupine iz Slovenije in tujine (Plexus (NL), Colour My Dreams (D), Let 3 (HR), Hladno pivo (HR), KUD Idijoti (HR), Eyesburn (SČG), Elvis Jackson, Cancel, Zaklonišče prepeva, Tinkara Kovač, Demolition Group, Daddy's Pudding, Spiritual Pyrotechnics, Dicky B. Hardy, Racija, Ego Malfunction, Sarcom, Res Nullius, Kaoz, MetalSteel, Corkscrew, Stratus, PsychoPath,...), vsako leto pa se občinstvu predstavijo tudi mlade lokalne skupine kjer naredijo svoje prve glasbene korake.

V sklopu festivala bo ob 11:00 uri dopoldan v kinu Storžič v Kranju organizirano tudi predavanje na temo škodljivosti drog. Ogledu slovenskega filma Slepa pega bo sledil klepet z mlado režiserko filma Hanno A. W. Slak. Pogovor bo povezoval Pižama. Za izvedbo bo poskrbel Art Center, zavod za kulturo mladih iz Kranja, v sodelovanju z Zavodom za droge RS in LAS Kranj. Kot na dosedanjih festivalih, bodo tudi letos v dvorani predstavljeni prezentacijski rekviziti, ki bodo opozarjali na nevarnost uživanja drog, ter nudili kontakte za pomoč odvisnikom. Obiskovalci pa bodo imeli tudi možnost uživanja brezalkoholnih pijač po zelo nizkih cenah.

Skupine, ki bodo letos sodelovale na Rock proti drogam 2004 so: April Never To Be Seen, Smart Disaster, Moonart, Leaf - Fat, Anavrin, Srečna mladina.

Organizatorja prireditve Novi klub ljubiteljev glasbe in Art Center, zavod za kulturo mladih tako, pozivata, da napravimo korak naprej v boju proti drogi, in dokažemo, da lahko "norimo" brez nje!

Več informacij se nahaja tukaj.

Miro Majcen - avatar

Miro Majcen

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 04.06.2004 na ŽVPL-u skupaj objavil 35 člankov.

Rock proti Drogam 2004 - thumbnail

Rock proti Drogam 2004