v rubriki dogodki:
.. / / / 06.05.2013 09:38

Festival Rock for people na Češkem

Rock for people (RfP) je en izmed najpopularnejših Čeških poletnih festivalov. Prvič je postavil odre leta 1995, od takrat drži svojo tradicijo in tudi standard, na njih pa so se zvrstili številni Češki, Slovaški in tudi mednarodni ustvarjalci.

Festival je poln raznolikih žanrov, od rocka, punka, ska-ja pa vse do elektronske glasbe in hip hop-a, povrhu pa se najde tudi kakšna gledališka skupina, razne delavnice in še mnogo drugih aktivnosti.

Na njem so v preteklosti igrali že: Muse, The Prodigy, Arctic Monkeys, My Chemical Romance, Pendulum, Paramore,Morcheeba, Bullet for My Valentine, Kaiser Chiefs, The Offspring, Skunk Anansie, Parkway Drive, The Killers, Beatsteaks, Placebo, Ska-P, Manu Chao, Billy Talent, Basement Jaxx, Sum 41, Bloc Party, Static-X, The Hives, The Bloodhound Gang, Enter Shikari.

Letos bo festival potekal od 2. do 5. Julija, videli pa bomo lahko koncerte
Thirty Seconds To Mars(US), Queens Of The Stone Age(US), Foals (GB), The Parov Stelar Band (AT), Billy Talent (CA), Block Party (GB), Gogol Bordello (US), Klaxsons (US), Modestep(GB) in še mnogo drugih, med njimi tudi nam zelo dobro poznan band Dubioza kolektiv.

Več si lahko ogledate na njihovi spletni strani.

Matej Ferenc - avatar

Matej Ferenc

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 08.06.2011 na ŽVPL-u skupaj objavil 10 člankov.

Rock for People julija na Češkem - thumbnail

Rock for People julija na Češkem