v rubriki dogodki:
.. / / / 22.10.2002

Rockliffe, T-1000 in Spiller v Ambasadi Gavioli

Tik preden se bodo na zemljo spustile uvožene čarovnice oziroma se odpravimo k čaščenju mrtvih, še malo zabave. Ponovno deseturni event, tokrat za ljubitelje tehna in housea z očarljivo kombinacijo Trevor Rockliffe in Spiller ter začimbo T-1000. 30. oktobra samo v Ambasadi Gavioli.

Kot eden izmed prvih znanih tujih didžejev je gostoval tudi v Sloveniji, nato se je še večkrat vrnil. V letu 1998 je prevzel rezidenco v popularnem klubu Ultimate Base v Londonu, skupaj s Coxom in Jimom Mastersom. Rockliffe je uspešen tudi v produkciji. Izdajal je pri Ultimatum Trax, založbi Bush, Primary Records, Primevil, Dark House Music, Strive, In-Tec,...dokler ni v lanskem letu odprl lastne založbe Mentor Records, na kateri je kot prvi izšel komad A Sound Called House.

Trevor Rockliffe pravi: "Lahko bi vrtel bolj komercialno glasbo, vendar to ne bi bil jaz. Rad delam kar delam, vrtim glasbo, ki jo vrtim. Carl Cox vrti kar njemu paše in kljub temu je postal tako slaven. Tudi jaz bi rad, da se meni stvari razvijajo v tej smeri, brez vključevanja velikih kompromisov."

Alan Oldham prihaja iz Detroita. Zase pravi, da skriva mnoge talente in je več, kot le običajen producent. Leta 1992 je Oldham dobil 'življenjsko priložnost'. Mike Banks iz Underground Resistance ga je povabil, naj jih kot DJ spremlja na evropski turneji. Ta in sledeči dogodki so Oldhama pripravili do tega, da je ustanovil lastno tehno založbo Generator. Zanjo so poleg lastnika samega producirali tudi Woody McBride, Dave Clarke, idr.

Čez nekaj let je Oldham založbo zaprl in ustanovil novo, Pure Sonik. Ta je namenjena le njegovim zvočnim podobam, ki jih izdaja pod psevdonimom DJ T-1000. Produkcije so "surove, minimalistične, prijazne za DJ-e in zagotovo 'underground'," pravi Oldham.

Alan Oldham ni poznan le po glasbi, temveč tudi po umetniških grafikah. Sprva je v samozaložbi izdajal strip Jonhny Gambit (1987), kmalu pa so njegov talent opazili tudi v glasbeni industriji. Ilustriral je za založbe Transmat, Astralwerk in Djax Up Beats.

V Evropi Oldham izdaja za založbo Tresor, v letu '99 je tam izšel tudi njegov debitantski album Progress. Zanj najbolj značilne pa so ravno produkcije pod psevdonimom T-1000. Pri produkcijah in svojih setih Oldham besedo 'elektronika' jemlje zelo široko. Filmsko glasbo kombinira z new waveom, monotone klubske lupe z grunge kitarskim ozadjem, itn. Šel je čez veljavne meje, pomešal koncepte in ustvaril povsem svojo zgodbo. Zase in za svoje poslušalce.

Spiller je kariero DJ-a začel že pri štirinajstih letih, ko je ugotovil, da je didžej bolj priljubljen pri dekletih kot ostali fantje. Glasba je bila v drugem planu, a ga je vseeno povsem zasvojila. Leta '95, ko si je kupil prvi koristni kos opreme, računalnik, je pričel s produkcijo, do danes pa ima za sabo že kar lepo zbirko klubskih uspešnic izdanih na uveljavljenih založbah. Svet je poplesaval na Batucado, Laguno (Spiller from Rio), Positive, njegov daleč najbolj hvaljeni izdelek The Mighty Miami EP pa so vrteli Louis Vega, Francois Kevorkian, Joe Clausell, idr., za house glasbo pomembni umetniki.

Datum: sreda, 30. oktober 2002

"ROCKLIFFE, T-1000, SPILLER"
Trevor Rockliffe
T-1000 / Alan D. Oldham
Spiller

Ambasada Gavioli DJs:
Petar Dundov
Sputnik
Dave Manali
Joe Montana

Ambasada Gavioli, Izola 23.30 - 9.30

Denis Papič

AG - thumbnail

AG