v rubriki dogodki:
.. / / / 02.02.2011 12:17

Scott Kelly 23. 2. v Klubu Gromka

Počaščeno najavljamo obisk Scotta Kellyja, enega izmed ustanoviteljev kultnih kalifornijskih “hrustov” Neurosis. Poleg Neurosis se je Scott proslavil tudi v sorodnih projektih a la Tribes Of Neurot in Blood And Time, z doomersko superskupino Shrinebuilder ter kot reden gost na albumih “učencev” Mastodon. Pri nas ga bomo dobili zapakiranega v posamični kantri/folk embalaži.

SCOTT KELLY (dark folk – Kalifornija, ZDA), sreda 23. 2. 2011 ob 21h, Klub Gromka, Ljubljana

Scott Kelly - biografija

Scott Michael Kelly je glasbeno dejaven že dobrega četrt stoletja, odkar je sredi osemdesetih v Oaklandu soustanovil zvočno pošast po imenu Neurosis, ki je z leti postala unikaten in močno prepoznaven simbol alternativnega (doom) metala oz. hardkora.

Kvintet Neurosis je z leti zorel in se razvijal, postajali so vse bolj atmosferični, glomazni in kolosalni, dobili pa so tudi nove poganjke, kot sta eksperimentalni alter ego Tribes Of Neurot in založba Neurot Recordings, ki je bila sprva namenjena le obstranskim aktivnostim članov.

Pri njej je nekje pred desetimi leti Scott objavil svoj debi – malo pred njim je podobno storil kolega Steve Von Till (v precej sorodni maniri). Prvenec je bil akustičnokitarska afera, skrajno asketska, kjer se je Kelly (ne)pričakovano oprijel folka in kantrija, ju obral čisto do kosti, vse skupaj pa ovil v tančico gotske mističnosti.

Na drugem albumu je prodrl še globlje v srce teme, z značilnimi ogolelimi, trpkimi intimnimi napevi, v katerih se izmenično vzdigujeta odrešenje in poguba, in s katerimi se je Scott Kelly zapisal kot temačni, a iskreni ter pronicljivi trubadur sodobnosti.

Diskografija

  • Spirit Bound Flesh (Neurot, 2001)
  • The Wake (Neurot, 2008)

Vplivi in vzporednice: Hank Williams, Johnny Cash, Tom Waits, Current 93, Mark Lanegan

Splet:
http://www.myspace.com/bloodtime
http://www.last.fm/music/Scott+Kelly

Vstopnice: 8€ le na večer dogodka na blagajni Gromke
Rezervacije in info: buba@moj.net

Vec o dogodku na FB: http://bit.ly/f8YWvc

-- za Buba Booking & Promotion

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Scott Kelly prihaja v Klub Gromka - thumbnail

Scott Kelly prihaja v Klub Gromka