v rubriki dogodki:
.. / / / 28.05.2002

Sfiltrom ponovno na nogah

Po enoletnem premoru se art rock zasedba Sfiltrom vrača na koncertne odre, tokrat v Orto bar, v sredo 29. maja ob 22h. Predstavili bodo nov material ter novo pevko - rosno mlado Diano Filipović. V tem času je "filter" namreč izgubil vokalistko Bredo Božič, ki je "zaradi kreativnih nesoglasij" prekinila kaljenje v tej skupini.

Originalna zasedba obstaja od novembra 1995, njihovo glavno merilo pa je preseg in nadgranja " standardnih obrazcev rockovske glasbe ter izogibanje lartpurlartizmu." (Sfiltrom.net)

Prvi album, Otroci bogov je izšel aprila 2000, predstavljen pa je bil v ljubljanski Kinoteki kot soundtrack slovenskega filma Zadnji poljub v režiji Medena.

Novi album, katerega luč naj bi ugledal nek jesenski dan taistega leta , bo oplemeniten z žmohtno producentsko paličico Petra Penka, kateri je oplemenitil zvočno kuliso prenekaterega benda vse od Laibachov, Niowtow pa do Coptic Rain.

Vsekakor je Sfiltrom doživel preobrazbo, ki jo bo vredno preveriti in overiti, nenazadnje, na avdicijo za novo pevko se je prijavilo kakih dvajset akrobatov glasilk, izbrali pa so eno akrobatko, katere glasovne akrobacije so zamenjale, po mnenju nekaterih, nezamenljivo Bredo.

Zasedba pa je sledeča:

Diana Filipović (vokal)
Jaka Jarc (bas kitara)
Boštjan Narat (kitara)
Marko Klemenčič (klaviature)
Robert Rebolj (bobni)

Alenka Lahajnar - avatar

Alenka Lahajnar

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 77 člankov.

Sfiltrom z novo pevko - thumbnail

Sfiltrom z novo pevko