v rubriki dogodki:
.. / / / 12.11.2003

Skate Session & Hard Core koncert v Celju

Skate session bo potekal 15.11.2003 v prostorih Celjskega sejma, halaC1. V dopoldanskem času bodo skaterji imeli možnost, da se izživijo na objektih in demonstrirajo svoje znanje. Ob 14. uri bo sledil SKATE CONTEST, kjer se bodo pomerili najboljši skaterji kar jih premore Slovenija. Pričakujemo tudi goste iz sosednjih držav.

Zvečer po bo potekal koncert najboljših slovenskih HARD CORE skupin Backstage, Lasting values, Curse of instinct, Golliwog, Low value in celjske zvezde Multiball. Po naših pričakovanjih bo na prireditev prišlo veliko skaterjev iz cele Slovenije in tudi iz tujine, saj v tem letnem času nimajo veliko možnosti za skatenje, pokrit prostor pa je odlična priložnost, da izkoristijo to možnost.

Mladi v Celju svoj prosti čas preživljajo na različne načine, kar je predvsem odvisno od ekonomskega statusa in od subkulture kateri pripadajo. Pojem aktivnega preživljanja prostega časa mladi dojemajo na različne načine od neformalnega izobraževanja, glasbenega in likovnega ustvarjanja, "srfanja" po internetu, športnih aktivnosti, rolanja, skatenja in nenazadnje tudi "zadevanja" z raznimi opojnimi substancami, kar pa ni produktivno in še manj spodbujajoče.

Vendar pa vse le ni tako pesimistično saj se pojavljajo skupine mladih "opinion makerjev", ki imajo ideje in alternative za preživljanje prostega časa.

Tako je s strani celjskih skaterjev prišla iniciativa za posodobitev in ureditev CELJSKEGA SKATE PARKA, ki bi ga uporabili v športne namene. Stari skatepark je v slabem stanju in na slabi lokaciji, saj je premalo prostora in ta prostor je večkrat uporabljen za večerno razgrajanje mladine, posledice pa so poškodovani objekti, razbite steklenice, kar za skaterje predstavlja veliko nevarnost. Poleg tega pa je stari skatepark namenjen rolanju in ne skatanju. Zaradi tega bi potrebovali (pokrit) prostor, ki bi ga zaklepali in sproti redno vzdrževali. To bi bil edini pokriti skatepark v Sloveniji. Drugače pa ima nepokriti skatepark že vsako manjše mesto in škoda za Celje je, da zaostaja za njimi. S tem skateparkom kasneje ne bi bilo nobenih stroškov, saj bi ga vzdrževali skaterji sami na svoje stroške. Dobili smo že tudi veliko podpore od someščanov, saj smo v tednu dni zbrali že okoli 1500 podpisov Celjanov, ki se s tem strinjajo in to podpirajo.

 - thumbnail