v rubriki dogodki:
.. / / / 14.05.2001

SubSub: DJ Marky

Gost ekipe Radyoyo bo v soboto 19. maja brazilski drum.n.bass ambasador DJ Marky. Marky je bil v letu 2000 izbran za najboljšega mednarodnega drum.n.bass DJ-a leta, to soboto pa ga bomo lahko videli v klubu SubSub v Ljubljani.

./ DJ MARKY / sao paolo, brazil

Pri 26 letih se DJ MARKY nevarno priblizuje statusu 'superstar DJ-ja' tudi v svetovnem merilu, ne le v rojstni BRAZILIJI, kjer je to ze lep cas. Rojen in (se vedno) zivec v SAO PAOLU, clubbing & dance prestolnici Braziliji je MARKY danes kvalificiran kot eden od najvecjih talentov na DJ in produkcijskem podrocju in prvi, ki je postavil SAO PAOLO na drum.n.bass zemljevid.

S promoviranjem junglea se je MARKY resneje zacel ukvarjati v zgodnjih 90-ih in ko je leta 94/95 JUNGLE v Braziliji dosegel najvecjo popularnost, je MARKY je postal vodilni DJ nove in vznemirljive scene. Pustil je sluzbo pri UP DANCE RECORDS in zacel z rezidenco v takrat legendarnem klubu TOCA, kamor se je vsak vikend nagnetlo do 5000 zabave zeljnih plesalcev.

Zacel je z radijskimi oddajami na razlicnih postajah, tako underground kot tudi bolj komercialnih, njegov uspeh pa se je zunaj brazilskih meja najbolje manifistiral z izdajo drum.n.bass/jungle kompilacije, ki je izsla pri angleski SUBURBAN BASE RECORDS.

Danes je MARKY vodilni brazilski DJ - leta 95 in 96 je dobil nagrado za NAJBOLJSEGA BRAZILSKEGA DJ-ja, trenutno ima rezidenco vsako sredo v klubu BUNKER (RIO DE JANIERO) in v precej bolj modernem klubu LOV.E v SAO PAOLU. Tam sta ga leta 98 opazila tudi BRYAN G In JUMPING JACK FROST (V RECORDINGS - MOVEMENT, LONDON) in mu v trenutku izpolnila dolgoletno zeljo - povabila sta ga v LONDON in v roku parih mesecev je MARKY postal PRVI (IN EDINI) INTERNATIONAL RESIDENT legendarnih cetrtkovih drum.n.bass vecerov MOVEMENT (BAR RUMBA, LONDON), dele/en pa je bil tudi izjemno mo;ne podpore v ve;ini vodilnih dance publikacijah. Leta 99 je na V REC. TOURU skupaj z Frostom in Bryan G-jem obdelal ves svet, vrtel pa je tudi po vsej Angliji.

MARKY je nedvomno eden vznemirljivejsih drum.n.bass DJ-jev, ki s se pojavili zadnja leta - danes je ze 'notorious' po svojih DJ MIXING & SCTRACHING SKILLZIH. s svojimi fenomemalnimi tehnicnimi sposobnostmi, brazilskim temperamentom, entuziazmom in neverjetno predanostjo, ki jo vlozi v vsak svoj set, navdusi vse, ki ga slisijo. V Braziliji velja za nacionalnega heroja, izjemno cenjen pa je tudi v bobenbas prestolnici, Londonu.

V zadnjem casu so Markyja povabili k sodelovanju pri prestiznem One World Radio Showu na BBC-jevem Radiu 1, bil je nominiran za BEST NEW DJ (nagrade, ki jih skupaj podeljujeta glasbena revija MUZIK in Ericcson) in dodan na listo letosnjih TOP 10 DJ'S po izboru MINISTRY MAGAZINA (ob boku Dannyju Tenagliji, Timu Massu, Paulu Oakenfoldu).

Februarja 2001 je Marky pometel s konkurenco na edini svetovni podelitvi drum.n.bass nagrad - po izboru bralcev (in glasovalcev) KNOWLEDGE MAGAZINA je bil dobil KNOWLEDGE AWARD za BEST INTERNATIONAL DJ-ja.

Marky je (skupaj s partnerjem, ki slisi na ime DJ PATIFFE) za V Recordings ravnokar izdal BRAZIL EP in s tem naredil odlocilni korak k svoji lastni produkciji - izbral je ze komade za kompilacijo "Audio Architecture" (Trama Records, Brasil), ki so jo prodali v vec kot 25,000 kopijah prvi mesec prodaje. Aha - edina stvar, ki Markyju se vedno ne gre posebej dobro je...nogomet?

MARKY-jev mix bo v etru oddaje Radyoyo v cetrtek, 17/05 ob 24h.
vrata odpremo ob 23.00.
vstopnina 1600 ; discount lista 1200 sit

Za Radyoyo

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

DJ Marky - thumbnail

DJ Marky