v rubriki dogodki:
.. / / / 20.02.2014 13:41

Smučarski skakalci in skakalke v Planici

Planica s svojo lego v središču Evrope predstavlja stičišče svetovnih tokov in s tem dobre logistične povezave z vsega sveta. Ob največjem slovenskem športnem prazniku, od 20. - 23. 03. 2014, bodo tekmovalno sezono zaključili najboljši smučarski skakalci in skakalke sveta.

V dolini skakalnic, v izteku nove Bloudkove velikanke, se bo ponovno zbralo na desettisoče športnih navdušencev. Klub Planica vam omogoča, da dogodek začutite na poseben način in da spoznate majhne skrivnosti, ki ga naredijo tako zelo enkratnega.

Tudi letošnje leto bo največji slovenski smučarski dogodek trajal kar 4 dni. Vse se bo pričelo v četrtek, 20. 3. 2014, in sicer s treningom ter kvalifikacijami. V petek se bo napetost samo še stopnjevala, saj bo na sporedu moška posamična tekma. Sobota bo minila v znamenju moške ekipne tekme in ženske posamične tekme. Zadnji dan, v nedeljo, pa bo na velikanki pod Poncami še zadnja »borba« in sicer moška posamična tekma.

Na največjem smučarskem dogodku so organizatorji lansko leto zabeležili več deset tisoč obiskovalcev in zagotovo bo tudi v Planici '14 podobno. Mnoge napovedi kažejo, da bo obisk tudi letos precej nad pričakovanji, zasluge za to pa lahko pripisujemo tudi množičnim uspehom naših skakalcev na Zimskih OI v Sočiju.

Se vidimo v Planici? :)

Žiga Žibert - avatar

Žiga Žibert

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 23.06.2013 na ŽVPL-u skupaj objavil 26 člankov.

Planica 2014 - thumbnail

Planica 2014