v rubriki dogodki:
.. / / / 19.04.2001

MKDC Postojna: Demolition Group

MKDC Postojna bo ob praznovanju občinskega praznika (in obletnici požiga Postonjske jame) priredil koncert skupin Disintegrator in Demolition Group v Mladinskem centru Postojna. Koncert se bo zgodil v petek, 20. aprila ob 22. uri.

DISINTEGRATOR
Bend je nastal januarja 1998 na pobudo ustanovitelja Denisa Živkovica. Že od samega začetka so vanj vključeni Denis Živkovic (kitara, vokal), Dalibor Brkič (bas kitara) in Klemen Vukelič (bobni). Po odhodu kasneje pridruzenega ritem kitarista, Alesa Štefančiča, se je sestavi pridruzil Jernej Pahor na vokalu in tako v tej vlogi zamenjal Denisa. Skupina od samega začetka ustvarja avtorsko glasbo, ki je v času prelevila iz speed metala v bolj klasicne oblike heavy metala. Navdih za ustvarjanje Disintegrator najdejo predvsem pri bendu Iron Maiden, pa tudi skupinah kot so Judas Priest, Helloween, Megadeth... (vir: Disintegrator)

DEMOLITION GROUP
Legende slovenske drugačne glasbe so se skozi leta delovanja dodobra prekalili skozi nešteto koncertov, pustili opazne sledi tudi na nam tako priljubljenem zahodu, koncertirali na južnoameriških tleh, delali glasbo za gledališče, s koncerti osvojili Slovenijo, Makedonijo, posneli svoj film TEMNI ANGELI USODE, lansirali skladbo DEŽ v duetu oz. sodelovanju s HELENO BLAGNE.... in še in še... Govoriti o DEMOLITION GROUP je težko, saj sami s svojim delom najbolje govorijo. Tokrat Demolisni predstavljajo material z njihove nove, še neizdane plošče, ki pa naj bi izšla letos pomladi / poleti. (vir: www.real-rock.org)

Za MKDC Postojna

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Demolition Group - thumbnail

Demolition Group