v rubriki dogodki:
.. / / / 06.07.2000

Soča Reggae Sunsplash Festival 2000

Soča Reggae Sunsplash je, po vzoru sorodnih prireditev na celini in na Jamajki, prvi in najpomembnejši festival reggae glasbe na naših tleh. Na Soča Reggae Sunsplash festivalu se bo predstavilo dvanajst predstavnikov glasbe, za katero je tako značilen poudarjen ritem in karibska atmosfera.

Festival z dvema prizoriščema se bo dogajal v četrtek, 13. julija, petek, 14.julija, in soboto, 15. julija, 2000 na Sotočju pri Tolminu. Koncerti se bodo vsak dan pričeli ob 18. uri in bodo trajali tja do 1. ure zjutraj.

Za vrhunec tridnevnega festivala bodo poskrbeli Benjamin Zephaniah, nedavno gost v Cankarjevem domu, katerega bo tokrat spremljala britanska dub skupina Back To Base, Ras Dumisani z melodičnim roots reaggejem iz Južno Afriške Republike in seveda Jamajčan U. Roy, predstavnik melodičnega tradicionalnega reggaeja, ki je zaslovel kot DJ in bo tokrat nastopil z devetčlansko zasedbo. Da so reggae in njegove variacije še kako priljubljene na stari celini bodo ponazorile italijanske zasedbe Positive Men, RN Tickets (nastopali so že na Jamajki) ter 24 Grana, lanskoletni gostje Mediteran festivala v Izoli. Po dolgem času nas bodo obiskali legendarni reggaejaši iz Srbije - Del Arno Band, iz Danske prihajajo Ministry Of Harmony, slovenski predstavniki so Siti Hlapci, Elvis Jackson in Ragana Dubdana, reggae projekt ljudske rock godbe Ana Pupedan. Afriški študentje iz Kenije, Sudana, Konga in Zimbabweja, v Sloveniji so se organizirali v skupino Kesukozi, pa so se s tribalnimi ritmi in plesi izkazali kot predskupina Misty in Roots v Ljubljani.

Organizator festivala Vinylmania Records si je neposredno na sotočju Tolminke in Soče omislil tudi Sound System, kjer se bo zvrstila vrsta priznanih DJ-jev najrazličnejših zvrsti reggae godbe (ragamuffin, dub, lovers rock, traditional reggae, ...). Največje ime je DJ Lampadread, predstavnik sound systema iz Rima, poleg njega pa vas bodo non-stop zabavali še DJ-ji iz Slovenije in Hrvaške.

Pred nami so torej trije dnevi koncertov, druženja, gratis kampiranja z možnostjo športnih aktivnosti (kajak, rafting, mountain bike, canyoning, ...) in seveda hlajenja v bistri Soči. Za toplo hrano in pijačo vseh vrst poskrbljeno.

Kako do prizorišča? Zapeljete se do Tolmina in v glavnem križišču sledite oznakam za festival, do katerega je slabih 500 metrov. Do Tolmina vozi tudi avtobus iz Nove Gorice in Ljubljane, z vlakom pa se lahko zapeljete do Mosta na Soči, do Tolmina pelje avtobus.

Cene vstopnic:
Cena enodnevne vstopnice v predprodaji:
2.700,00 SIT (vkjučen DDV 8% = 199,99 SIT)
Cena enodnevne vstopnice na dan konncerta:
3.000,00 SIT (vključen DDV 8% = 222,22 SIT)

Cena tridnevne vstopnice v predprodaji:
6.300,00 SIT (vključen DDV 8% = 466,66 SIT)
Cena tridnevne vstopnice na dan koncerta:
6.900,00 SIT (vključen DDV 8% = 511,11 SIT)

Blagajna festivala se odpre v četrtek v popoldanskih urah. Festival štarta ob 18. uri.

Vstopnice lahko kupite tudi na naslovu www.vinylmaniarecords.si

Možnost prenočitve je v kampu ali Hotelu Krn (info: tel. 065 81 911), predprodaja vstopnic v Tolminu in druge turistične usluge (prenočišča, informacije itd. ...) dobite pri Agenciji Metulj, info: tel. 065 82 180.

Za Soča Reggae Sunsplash Festival

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.