v rubriki dogodki:
.. / / / 17.01.2001

Sporty Spice v Ljubljani

Melanie C., prej bolj znana kot Sporty Spice, bo na valentinovo (14.02.) imela koncert v Ljubljani. Kmalu po izdaji tretjega albuma Spice Girls, poimenovanega Forever, Melanie C. spet promovira svoj prvi solo-album. S tem namenom bo prepotovala cel svet. Koncert v Ljubljani je začetek svetovne turneje, v okviru katere bo nastopila tudi v Kuala Lumpurju, Singapurju, Bangkoku in Johannesburgu.

Maja lani je Melanie C. izdala album Northern Star, ki je postal velika uspešnica tudi pri nas. S pesmimi Goin' Down, Never Be The Same Again (z Američanko, raperko Liso 'Left Eye' Lopez) in naslovno skladbo Northern Star se je Melanie C. izkazala kot izredno atraktivna pevka, od katere lahko pričakujemo še veliko več. Tretji singel I Turn To You je bil eden od največjih plesnih uspešnic prejšnjega poletja in je celo izpodrinil skladbo Rock DJ Robbieja Williamsa s prvega mesta angleških lestvic. Tudi njen najnovejši singel If That Were Me že posega po vrhovih svetovnih lestvic.

Pri singlu Northern Star je Melanie Chisholm, kot je Mel C. zares ime, sodelovala z Rickom Rubinom (Red Hot Chili Peppers, Beastie Boys), Williamom Orbitom (Madonna, Blur) in Brianom Adamsom; s slednjim je posnela tudi megahit When You're Gone. Album je posnela v treh mesecih v 'down-townu' Los Angelesa v času, ko so ostale Spice Girls šle na počitnice. Pet let je že sanjala o tem, da bo naredila samostojni projekt in ko se je končno pokazala priložnost, jo je zagrabila z obema rokama. Rezultat tega lahko slišite tudi v živo 14. februarja v Hali Tivoli!

Za Dallas records in Vinyl

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Mel C - thumbnail

Mel C