v rubriki dogodki:
.. / / / 18.10.2001

Stereo Surround Vikend Paket

Ekipa Radyoyo spet začenja z večeri lomljenih ritmov v ljubljanskem Sub Subu. Prvi večer v prihajajočih novembrskih in decembrskih dogodkov bo zanimiv vikend paket z izmenjavo DJ-jev, ki delujejo na območju Hrvaške in Slovenije - večer se bo v podobnem scenariju zgodil v soboto, 27/10 v ljubljanskem klubu SubSub, le dan zatem, v nedeljo 28/10 pa v zagrebškem Aquariusu.

PROGRAM:

sobota 27.10
Kontrapunkt @ Radyoyo
klub SUBSUB /pod halo tivoli, celovska 25, 1000 ljubljana, slovenia

gosta: EDDY RAMICH & ALEN S [kontapunkt]

Nasa gosta na ljubljanskem dogodku bosta DJja kolektiva KONTRAPUNKT iz Zagreba, Eddy Ramich in Alen S.

Eddy Ramich je v Rotterdamu rojeni DJ in producent, ki velja za vodilnega hrvaskega nu jazz DJ-ja in je pravzaprav tisti, ki je lastnorocno predstavil pojem 'nu jazza oz. novega jazza hrvaski prestolnici. Skupaj s kolegom Dusom se je kot producent proslavil z albumom High Life in zanj prejel izjemne kritike v vseh vodilnih glasbenih (in neglasbenih) publikacijah (DJ Magazine, The Guardian, Blues&Soul, Muzik). Eddy redno gostuje po celi Nemciji, Franciji, Italiji, Madjarskem in Veliki Britaniji, leta 2000 je vrtel tudi na Glastenbury festivalu) in je pred kratkim podpisal pogodbo z italijansko zalozbo Mo'Smog (vodi jo Nicola Conte). Prav tako je Eddy pobudnik in glavni organizator dvakratnega festivala novega jazza KONTRAPUNKT FUTURE JAZZ ter rednih nedeljskih klubskih vecerov v klubu Aquarius v Zagrebu - v Sloveniji je nazadnje vrtel maja letos na zakljucnem partyju festivala Magdalena.

Alen S je ze kot najstnik teroriziral okolico z glasbo, resno pa se je z njo zacel ukvarjati v zgodnjih 90-ih, ko ga je popolnoma prevzel acid jazz. Eddyja je spoznal leta 1994 in bil l.99 postavljen za enega od treh (poleg njega se Eddy & Dus) Kontrapunkt rezidentov. Danes koncue studij na Ekonomski Fakulteti v Zagrebu in z Dusovo pomocjo pripravlja svoj prvi samostojni izdelek. Alenovi DJ seti vsebujejo acid jazz, jazz funk, deep house in blues - vse pa je odvisno od trenutnega razpolozenja.

Gostoma se bosta pridruzila tudi dva Radyoyo rezidenta, JAMirko in Pier.

vstop 1300 sit, za RDYO_clane (IP) 1000 sit
vrata odpremo ob 23h
klub SUBSUB / pod Halo Tivoli / Celovska 25 / Ljubljananedelja 28.10
Radyoyo @ kontrapunkt
klub AQUARIUS / jarun, zagreb, hrvaska

gostje: JAMirko & PIER & BUGI
[radyoyo, slo]

Gostje na zagrebskem dogodku bodo DJji ekipe RADYOYO iz Ljubljane, JAMirko, PIER in BUGI.

JAMirko je gonilna sila Radyoyo ekipe, vodilni slovenski breakbeat DJ, bobnar funkjazz kolektiva Heavy Les Wanted in klasicno izobrazen violinist - kot DJ je do sedaj nastopal v Londonu, v Innsbrucku, na Dunaju, v Trstu, Udinah in Torinu, v Beogradu in na Hrvaskem, kjer je bil v sezoni 200/2001 reden gost vecerov Funky Breaks, nazadnje pa je v Zagrebu gostoval junija letos na veceru Kontrapunkt.

Pier vrti reggae, nu jazz tempo in drum.n.bass ze 5 let in je danes bistven clen Radyoyo ekipe. Kot DJ je nastopal v vecini po Sloveniji, na Hrvaskem in v Italiji, vrti pa tudi na vseh Radyoyo eventih in pripravlja radijsko oddajo.

Bugi je eden zadnjih pridruzenih clanov ekipi Radyoyo, ki je drum.n.bass spoznal po potepanju po Amsterdamu, kjer je l.97 naletel na vecer ekipe Metalheadz. Od maja 2000 vrti predvsem z jazzom in funkom zacinjen drum.n.bass, z veliko vokali in, srca in duse. Studira ekonomijo, zivi pa na Gorenjskem. Do danes je nastopal po Sloveniji in na Hrvaskem, tokrat prvic v klubu Aquarius.
Obema gostoma se bosta pridruzila tudi dva Kontrapunkt rezidenta, Eddy Ramich in Alen S.

vstop 30kn
vrata se odprejo ob 23h
klub Aquarius / Jarun / Zagreb

Za ekipo Radyoyo

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Eddy - thumbnail

Eddy