v rubriki dogodki:
.. / / / 23.05.2004

Študent & Muzika tudi ta mesec

Vreme je dovolj prijazno (beri: toplo), da dovoljuje normalno izvedbo cikla Študent & Muzika na kamniškem Gradu Zaprice, kjer se člani Kulturnega centra Kamnik in Študentskega kluba Kamnik vsak mesec trudijo pripeljati zanimiva imena.

Tokratna poslastica za ljubitelje klasične glasbe se bo odvijala v soboto, 29. maja, seveda v Salonu Gradu Zaprice nad Kamnikom od 20. ure dalje. V goste pa prideta Urška Križnik in Petra Gačnik. Slednja igra na čelo, prva pa na harfo.

In kaj je na tem tako posebnega? Urška Križnik je harfistka Slovenske filharmonije, Petra Gačnik pa čelistka Rožmarink, ki so bile letos s svojo instrumentalno skladbo Kliše prijetna osvežitev slovenske predstavnice za Pesem Evrovizije in so prišle do velikega slovenskega finala.

Vsekakor boste lahko priče spojitvi izredno zanimivega in le redko slišanega, saj so klasični glasbeniki kljub svoji izredni glasbeni izobrazbi pri nas še vedno spregledani, da ne rečem kar zanemarjeni. Vstop je prost in verjemite - klasična glasba ima svoj seksapil!

Matic Slapšak - avatar

Matic Slapšak

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 20.05.2003 na ŽVPL-u skupaj objavil 518 člankov.