v rubriki dogodki:
.. / / / 07.03.2010 18:41

Luca Ciarla in Keziat v Kinu Šiška

V torek, 9. marca na oder Kina Šiška prihaja Luca Ciarla s svojo violino, looperjem in presenetljivimi video posnetki, ki jih je ustvaril Keziat. Njegova glasba nastaja tako, da se v živo posnete pesmi, ki jih predvaja looper, zlagajo ena na drugo.

Luca Ciarla, ki velja za enega najizvirnejših violinistov svoje generacije, je že nastopal v Albaniji, Angliji, Avstraliji, Franciji, Hong Kongu, Kanadi, Macau, Maleziji, Mehiki, Nemčiji, Sloveniji, Švici, Turčiji in Združenih državah, na Danskem, Hrvaškem, Kitajskem, Portugalskem in Škotskem. Korenine njegove glasbe segajo v jazzovsko improvizacijo, galsbena barvitost pa izhaja tudi iz etno in klasične glasbe, s čimer nastaja navdušujoč nov akustičen zvok.

Luca, ki prihaja iz italijanskega Termolija, je pri starosti osmih let začel igrati violino in klavir. Pri dvanajstih je hodil na konservatorij ter se že posvečal jazzu in improvizaciji. Leta 1993 je diplomiral iz violine, potem pa študij nadaljeval na šoli za glasbo Fiesole in glasbeni šole Evropske skupnosti v Saluzzu. Leta 1996 se je preselil v Združene države in se vpisal na magistrski študij Univerze Indiana, kjer je bil med drugim njegov profesor za jazz David Baker. Potem je na Univerzi v Arizoni doktoriral iz glasbene umetnosti in tam več let poučeval violino in improvizacijo. Zmagal je na več tekmovanjih v Italiji in drugod ter leta 1999 prejel nagrado združenja Chamber Music America iz New Yorka.

Luca Ciarla je snemal plošče za več založb (Egea, Alfamusic, Felmay, Camjazz, Incipit) in sodeloval s klasičnimi, jazz, folk in celo rock glasbeniki, kot so Greg Cohen, Daniele Sepe, Joshua Bell, Edgar Mayer, Daniele Scannapieco, Danilo Rea, Sylvain Gagnon, Simone Zanchini, Lello Pareti, Marco Siniscalco, Marina Rei, Mimmo Locasciulli, Luciano Biondini, Fabrizio Bosso, Sergio Cammariere, Rodolfo Maltese, Paola Turci in mnogi drugi. Leta 2001 je v Hong Kongu ustanovil umetniško produkcijsko hišo Violipiano Arts, deluje pa tudi kot umetniški vodja več prestižnih mednarodnih dogodkov.

Za Kino Šiška

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Luca Ciarla /vir: Kino Šiška - thumbnail

Luca Ciarla /vir: Kino Šiška