v rubriki dogodki:
.. / / / 07.02.2003

Studio 54 v Ambasadi Gavioli

Legendarni Studio 54 se predstavi. Prvak svetovne klubske scene ter ameriška klubska ikona, ki je združevala in združuje vse pomembnejše, Jet-Set izbrance od Andya Warhola do Micka Jaggerja in Elizabeth Taylor; kot tudi klubske umetnike, ki so klubski stil življenja in njegovo svobodo popeljali do vrhunca in ga skupaj z klubsko glasbo naredili za nesmrtnega. To je studio fifty-four.

Barve Studia 54 bo branil eden izmed utemeljiteljev elektronske plesne glasbe Kenny Carpenter. Po svojem prihodu na klubsko sceno, sprva kot svetlobni tehnik, v poznih sedemdesetih, se je kmalu preselil za gramofone nekaterih najbolj vročih New Yorških klubov kot Galaxy 21, Inferno in Loft. V zgodnjih osemdesetih pa je bil že rezident v Studiu 54, zloglasnem nočnem klubu in zabavišču slavnih in bogatih, ki je v hedonistične ekcese klubske kulture vpeljalo tako razplamtele kot šele vzhajajoče zvezde. Kenny je tam kraljeval nad publiko in gramofoni z mešanico disca, electra, garagea in soula.

V zadnjih dveh desetletjih se je Kenny izoblikoval v enega izmed najodličnejših DJ na svetu. Njegov edinstveni slog prelivanja komadov in vokalov mu je omogočil obiskati dolg seznem klubov, ki vsebuje Twilo, Palladium (ZDA), Pacha (Ibiza & London), Ministry Of Sound, Hacienda, Renaissance (VB), Maniac Love, Yellow (Japonska) in druge vrhunske klube po svetu.

S produciranjem za založbe kot so MAW (Seasons of Time), Waako (Scott's Theme) in Jus Borne (Set It Off), si je Kenny ustvaril tudi spoštovanja vreden sloves producenta, toda njegove didžejske veščine so tisto, zaradi česar ga bodo najbolj cenili. Brez zadržkov lahko rečemo, da je imel Ken Carpenter osrednjo vlogo pri razvoju elektronske plesne glasbe in da je bil kot DJ vedno v ospredju house scene.

Pravo house doživetje na glavnem plesišču pa nam bo omogočila še ena čistokrvna New Yorčanka - Barbara Tucker. Kot se spodobi za nekoga, ki je bil vzgojen v Brooklynu, se ga. Tucker ponaša s pestrim naborom talentov. Kot igralka, plesalka, koreografinja, pevka, avtorica in promoterka je sodelovala z zvezdniki kot so Dee-Lite, C&C Music Factory, the Pet Shop Boys, Masters At Work, Danny Tenaglia, Soul System, George Clinton, Dajae, Ultra Nate, Byron Stingily, Wyclef Jean, Reel to Reel in bila udeležena pri številnih projektih kot so bili The First Club Music Award Show, The Underground Network Dancers in the B-Crew. Najnovejši od kopice hitov, ki jih je posnela pri raznih založbah je "Stop Playing With My Mind" (založbi Positiva in Strictly Rhythm).

S svojim blagoslovilnim nastopom se vas bo Barbara z odra dotaknila in vas popeljala v svet sreče, ljubezni in njenega navdiha. S pomočjo tehnične opreme, ki jo uporablja pri svojih nastopih, se lahko svobodno odziva na občutke občinstva in vedno znova ustvari popolnoma pristen, neponovljiv show.

Medtem pa v Mezaninu dobitnik nagrade "BEST DJ" na tekmovanju Dancestar USA 2002 Awards Christopher Lawrence na svetovni turneji 'Exposure IV'.

Christopher Lawrence uživa status enega izmed najboljših didžejev in producentov na svetu. Dodobra je spremenil ameriško elektronsko glasbeno sceno in si prislužil mednarodno priznanost svojim zaščtnim znakom - neusmiljeno zgloščenim, progressive tehno-tranceom. Kot pravi superzvezdniški didžej se je Christopher že pojavil na naslovnicah ameriških revij Mixer, Remix, Jive in XLR8R, pa tudi britanskega Wax-a in drugih glasbenih publikacij po svetu.

Podprt z zajetno diskografijo eksplozivnih komadov, ki so jih vrteli didžeji kot sta Paul van Dyk in John Digweed, je Christopher s hiti kot so Navigator, Interceptor, Renegade, Rush Hour, Shredder in Cruise Control pretresel ameriške in evropske glasbene lestvice.

V sodobni klubski kulturi didžejev, ki trende ustvarjajo in didžejev, ki jih razširjajo, je Christopher Lawrence še vedno ustvarjalec.

Denis Papič
Press Office Ambasada Gavioli

Kenny Carpenter - thumbnail

Kenny Carpenter