v rubriki dogodki:
.. / / / 18.04.2001

SubSub: Allrounder - B.L.I.M

V soboto, 21. marca bo v klubu SubSub (pod Halo Tivoli, bivša Palma, ...) prvič pri nas moč slišati drum.n.bass / breakbeat producenta in remixerja B.L.I.M.-a. Radyoyevci bodo vrata odprli ob 23h, na gramofonih pa se bodo zvrstili še člani ekipe RDYO: JAMirko (drum.n.bass set), Pier (introferuli - smokin' beats) in Massimo (drum.n.bass set).

B.L.I.M. je DJ, producent in remixer, ki živi in dela v Londonu. Izdaja za Emotif, Bothcit & Scarper in TCR, katere ustanovitelj in vodja je Rennie Pilgrem, eden prvoborcev Nu Skool scene. B.L.I.M. je že v samem štartu vrtel na danes legendarnih drum.n.bass večerih Movement (Bar Rumba, London). Z vplivi zgodnjega Detroit techna je začel producirati v domači spalnici - po nekaj letih izključno drum.n.bass produkcije pa je bil B.L.I.M. eden prvih, ki je uspešno prestal transformacijo iz drum.n.bass v počasnejše, a še vedno drum.n.bass influenced beate, imenovane nu skool breaks ali poenostavljeno kar breakbeat.

Pod psevdonimom Kasha je B.L.I.M. (skupaj z bivšo vokalistko ekipe Massive Attack, pevko Sharo Nelson) izdal njegov najuspešnjejši release do zdaj - breakbeat himno U, pod skupnim imenom High Prime pa sta skupaj s Freq. Nasty-jem (pri nas je vrtel l.98, dolga leta pa sta si z B.L.I.M.-om delila tudi produkcijski studio) izdala komad Funky As Fuck za eno vodilnih breaks & beats založb Marine Parade, katere ustanovitelj in vodja je Adam Freeland (pri nas je vrtel l.99). B.L.I.M. je kot DJ nastopal po celem svetu, pri nas pa bo 21. aprila vrtel prvič!

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Rdyo: Blim - thumbnail

Rdyo: Blim