v rubriki dogodki:
.. / / / 31.03.2009

Šukar v koncertni dovrani Tovarne Rog

V mesecu aprilu - točneje 2. aprila, se v Ljubljani in Mariboru pričenja Mesec Romske kulture - Romano Čhon. Poleg ostalega bogatega programa se bodo na otvoritvenem večeru v koncertni dvorani ljubljanske Tovarne Rog predstavili Šukar.

Šukar je slovenska tamburaška zasedba, glasbena skupina, ki igra pretežno Romsko glasbo, predvsem tisto, ki izvira iz vzhodne in jugovzhodne Evrope.

Skupina je nastala v letu 1990, šteje 5 članov, ki pa velikokrat povabijo različne glasbenike iz Slovenije in tujine, da se jim pridružijo na glasbenih odrih.

Šukar je prva slovenska zasedba, ki je z Romsko glasbo seznanjala domačo javnost in melodije, s svojim nastopi, sočasno širila tudi zunaj meja Slovenije. V letu 2001 jih je pot zanesla najdlje, in sicer na gostovanje na Japonsko.

Šukarji pa se pogosto pridružijo tudi drugim izvajalcem pri igranju njihovih skladb. Preigravanje Romske glasbe je za Šukarje veselje, je strast in je način za izražanje najglobjih čustev. Njihove melodije se dotaknejo vsakogar. In Šukarji vas vabijo, da tudi vi uživate z njimi!

Za Romano Čhon

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Šukar /vir: www.sukar.org - thumbnail

Šukar /vir: www.sukar.org