v rubriki dogodki:
.. / / / 23.09.2009 13:46

Sunset Rubdown in theLift v Menzi

Po Islands nas tokrat čakajo še eni imenitniki iz čarobnega sveta montrealske neodvisne glasbe, delegacija po imenu Sunset Rubdown, ki bodo v Menzi pri koritu na ogled v petek, 25. septembra. Glavni steber tega projekta, ki je vzklil nekje pred pol desetletja, je Spencer Krug, sicer ustanovitelj in eden od prepoznavnih vokalistov prominentnih Wolf Parade, v prostem času pa goreč zbiralec postranskih zvočnih zadolžitev (suka se vsaj še v Frog Eyes, s pevcema omenjenih bendov pa je ustanovil projekt Swan Lake).

Spencer si je sprva Sunset Rubdown zamislil kot solistično izpeljanko, a jo je zatem preobrazil v strumno zasedbo, ki je nonšalantno pomešala štrene tako poznavalcem, poslušalcem, zbiralcem kot opazovalcem, saj po novem ni več povsem jasno, kje je pri Krugu ločnica med projektnim in »polnim« delovanjem. Mnogi so namreč že mnenja, da bi znali ravno Sunsetarji, ki so z lucidnim svežim izdelkom Dragonslayer proizvedli sijočo, tekočo ter cvetočo pop umetnino, kaj kmalu prerasti inicialne Wolf Parade.

Krška samonikla tvorba theLift je vzletela 2004, leto pozneje pa je uspešno obkrožila maratonsko orbito Radia Študent. Prvotno duet, nato tercet, po prvencu Lucidum Intervallum (2007), kjer so pod supervizijo »buldožerista« Činča odprašili navihan psihedelični rock, pa preprosto kvartet. V četvernem ustroju so nato pometli tudi lepo število evropskih odrov.

Za Menzo pri koritu

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Koncertni plakat - thumbnail

Koncertni plakat