v rubriki dogodki:
.. / / / 11.05.2004

Gibonni & Zoran Predin z Živimi legendami

Dvorana pod Golovcem se je že izkazala kot odličen prostor za prirejanje vrhunskih športnih tekem ter tudi kot odličen koncertno - prireditveni prostor. V četrtek, 13. maja 2004 ob 20.00 se bosta tam oglasila Gibonni & Zoran Predin z Živimi legendami.

GIBONNI drži pozicijo Hrvaške top zvezde že kar nekaj let. Njegovih šest izdanih albumov so redno osvajali vrhove hrvaških glasbenih lestvic. Seveda pa je bilo prav tako tudi v Sloveniji. Njegovi komadi Oprosti mi, Činim pravu stvar, Projdi vilo, Tempera in drugi so se zapisali marsikateremu v dušo. Z navdušenjem pa so njegove albume sprejemali tudi glasbeni kritiki. Njegove police polnijo številne domače in tuje glasbene nagrade.

Na njegovih glasbenih albumih redno sodelujejo vrhunski glasbeniki. Prelomnica v njegovem koncentiranju pa je zagotovo spektakularni koncert "ISDN - Millenium live" V Zagrebu pri katerem so še sodelovali Vlatko Stefanovski, bobnar Manu Katche, basist Pino Paladino in drugi.

ZORAN PREDIN preseneča iz projekta v projekt. Njegovo glasbeno potovanje se je začelo pri skupini Lačni Franz, pri kateri se je predstavil kot odličen tekstopisec in pevec. Solo kariero je nato nadaljeval z različnimi glasbenimi zasedbami. Zadnja je se imenujejo ŽIVE LEGENDE in z njo se bo tudi predstavil na četrtkovem koncertu v dvorani pod Golovcem.

Večina njegovih pesmi je že ponarodelih. Le kdo ne pozna pesmi Draga naša Lidija, Praslovan, Mentol bonbon, Gate na glavo ali pa njegove zadnje uspešnice Ja ka pa te' ti tu delaš oz. Pražen krompir.

Zoran Predin bo v dvorani pod Golovcem predstavil z razširjeno spremljevalno zasedbo Žive legende s program Na krilih ljubezni, s katerim je letos trikrat razprodal Cankarjev dom v Ljubljani in tudi SNG v Mariboru. Čas je, da isto naredi tudi v Celju.

Koncert pa bo hkrati tudi odličen uvod pred junijskim mega sepktaklom v Celju z Goranom Bregovičom in njegovem 43 članskem orkestru za svadbe in sahrane (4. junij 2004).

Za Dvorano Golovec

Moder - thumbnail

Moder