v rubriki dogodki:
.. / / / 17.06.2004

Sunsplash 2004

Za nami je deset uspešnih festivalskih edicij Rototom Sunsplash festivala, ki se lahko pohvalijo z več kot stotisočimi obiskovalci. Ni razloga, da se festival letos v Osoppo ne bi vrnil s svojo enajsto edicijo, ki se tudi tokrat izvaja s pomočjo mesta Osoppo in dežele Furlanije-Julijske krajine v času od 2. do 10. julija.

Za nami je deset uspešnih festivalskih edicij, ki se lahko pohvalijo z več kot stotisočimi obiskovalci. Ni razloga, da se festival letos v Osoppo ne bi vrnil s svojo enajsto edicijo, ki se tudi tokrat izvaja s pomočjo mesta Osoppo in dežele Furlanije-Julijske krajine.

Zgodil se bo na isti lokaciji, v Rototom Sunsplash reggae festival, ki je vzniknil že pred enajstimi leti, je danes eden najpomembnejših reggae dogodkov v Evropskem merilu. Zahvala gre ambicioznim neodvisnim organizatorjem, ki jim je uspelo festival iz leta v leto širiti prav z originalnostjo in edinstvenostjo. Obseg festivala obiskovalcem omogoča preživetje ne le par zanimivih glasbenih festivalskih dni, temveč jim omogoča preživetje zanimivih poletnih gorskih počitnic, popestrenih z glasbo, delavnicami in še marsičem. Seveda pa je ob nakupu enodnevne vstopnice mogoč tudi enkraten obisk.

Namen organizatorjev je obiskovalcem ponuditi prijazen ambient, napolnjen s priznanimi glasbeniki iz Jamajke in različnih delov Evrope, tudi Italije, ki je popolnoma drugačen od realnega življenja. Naj bo to čas za posvetitev samim sebi, za doživetje in čutenje novih in drugačnih dimenzij, naj bo to nepozaben in edinstven, sproščujoc teden, poln tolerance in ljubezni!

Letošnja festivalska edicija je posvečena vojnam. Vsem vojnam, povezanim z nadvlado, neokolonializmom, uničenjem, razširjanjem smrti v revnih deželah, brisanjem tradicij in kultur. Z glasbo se organizatorji skušamo boriti proti vojnam in v ta namen v Parcu del Rivellino med 2. in 10. julijem pripravljamo veliko zabavo. Glasbene počitnice, odmaknjene od vsakodnevnega stresa, z obilico velikega reggaeja!

Z večernimi koncerti na velikem odru, z magijo glasbenikov Mystic Revelation of Rastafari do starih reggae glasbenikov Steel Pulse. S karizmatskim glasom Luciana, glasbenikov The Messenger, Fire Man Capleton, Beenie Man, TOK, Cecile, Sanchez, Julian Marley, Andrew Tosh, Culture, Yami Bolo, Gentleman. Med italijanskimi glasbeniki vsekakor izstopajo Africa Unite. Posebeni gostje iz vrst hip hopa in urbane glasbe - zvezde Cypress Hill.

Vsak večer se po koncertih obeta veliko plesa, ne pozabite na sound-systeme, ki bodo gostili mednarodno znana DJ imena ter na nova prostora, ki bodo namenjena začetnikom ter ljubiteljem roots reggaeja!

Popoldnevi bodo ponujali številne možnosti - razne delavnice, tečaje plesov, bobnanja, capoeire, masaže, meditacije, alternativne terapije, tečaje za otroke in še in še.

Dosežki organizatorjev so več kot odlični!
Predvsem ob upoštevanju skorajšnjega izogibanja večjim komercialnim sponzorstvom.

Dogodek bo vsak večer predvajan na številnih radijskih postajah - Radio Popolare, na mreži satelitskih TV postaj - na primer legendarne jamajške Irie FM.

"Ko te zadene glasba, ne zacutiš nikakršne bolečine!"
Vsekakor dogodek, ki ga ne gre zamuditi!

Na odru:

Petek, 2. julij

- ALPHA BLONDY (Jamajka)
- BEENIE MAN feat. SILVER CAT + KIRK DAVIS (Jamajka)
- HEADCORNERSTONE (Nemčija)
- Sound System: SAXON

Sobota, 3. julij

- AFRICA UNITE (Italija)
- YAMI BOLO & Dub Asante Band (Jamajka)
- GENTLEMAN & The Far East Band (Nemčija)
- ALERTA (Kolumbija)
- Sound System: ONE LOVE HI POWA (Italija)

Nedelja, 4. julij

- JULIAN MARLEY (Jamajka)
- WARRIOR KING (Jamajka)
- ABYSSINIANS (Jamajka)
- RASITES (V.Britanija)
- Sound System: SILLY WALKS MOVEMENT

Ponedeljek, 5. julij

- T.O.K. (Jamajka)
- CEC'ILE (Jamajka)
- SUD SOUND SYSTEM (Italija)
- CHOP CHOP (Italija)
- Sound System: MAD KID & MODDI mc (Italija)

Torek, 6. julij

- CYPRESS HILL (ZDA)
- Sound System: DAVID RODIGAN

Sreda, 7. julij

- STEEL PULSE (V.Britanija)
- LUCIANO feat. MICKEY GENERAL e DAN FRASER (Jamajka)
JAKA + ONE DROP BAND (Italija)
- Sound System: GRAMIGNA SOUND feat. BRUSCO (Italija)

Četrtek, 8. julij

- CULTURE (Jamajka)
- MYSTIC REVELATION OF RASTAFARI (Jamajka)
- BR STYLERS (Italija)
- Sound System: SENTINEL

Petek, 9. julij

- CAPLETON (Jamajka)
- SANCHEZ (Jamajka)
- THAI STYLEE (Avstrija)
- Sound System: FREDDY KRUEGER from KILLAMANJARO

Sobota, 10. JULIJ

- JUNIOR KELLY (Jamajka)
- JAH MASON
- ANDREW TOSH (Jamajka)
- LADY SAW (Jamajka)
- TRIBO DE JAH (Brazilija)
- sir OLIVER SKARDY (Italija)

Vstopnica za vse dni: na festivalu 140 EUROV.

Enodnevna vstopnica: 20 EUROV; možnost nakupa tudi paketov vstopnic za dva, tri ... dni.

Več informacij na: www.rototomsunsplash.com

 - thumbnail