v rubriki dogodki:
.. / / / 01.04.2003

Superlizo in Frozen Child v KUDu

Jutri, v sredo 2.4. bosta v Trnovem, natančneje v KUDu France Prešeren nastopili skupini Superlizo in Frozen Child. Da pa bi te dozivljaje delili še z drugimi, vas torej vabimo v Trnovo, kjer bo v sredo, 2.aprila ob 22. uri prav gotovo poskrbljeno tako za nekoliko udarnejše kot nežnejše rockerske duše.

SUPERLIZO - štiričlanska zasedba, ki jo sestavljajo:

Simon Vadnjal (glas, kitara),
David Rebolj (bobni),
Blaž Žličar (bas, glas) in
Miha Žličar,

je skupaj že štiri leta. V tem času je skupina ustvarila prepoznaven glasbeni slog, ki presega meje glasbenega ustvarjanja večine slovenskih skupin, saj ne sledijo na slepo prihajajočim trendom in prav tako ne ustvarjajo glasbe, ki bi bila odsev svetovnega glasbenega okusa v danem obdobju. Njihova glasba se razvija skupaj z njimi, črpa iz vseh stilov, se najde v vsakem obdobju in nosi s seboj tisto izvirnost, ki jo tako pogrešamo prav na domačih tleh, kar priča tudi demo posnetek, ki vsebuje 6 avtorskih skladb v slovenskem in angleškem jeziku.
Superlizo so se na domačih odrih že predstavili kot predskupina Siddharte (Primskovo '99 in drugod), igrali v klubih (K4, KUD, Orto Bar...), v lanskem letu pa so nastopili na festivalu Rockajada 2002, kjer so tudi zmagali, ter na Rock Otočcu 2002.

Za ogrevanje kud-ovih odrskih desk pred nastopom skupine Superlizo pa bodo poskrbeli sozemljani FROZEN CHILD, ki so:

Marko Preželj (vokal),
Peter Hudnik (kitara, vokal),
Damir Lisica (bas, vokal) in
Borut Zupančič (bobni).

Zgodovina delovanja zasedbe ne sega daleč v preteklost, saj jih je "usoda" združila lansko poletje, kljub temu pa ima večina članov že izkušnje iz predhodnih glasbenih projektov; basist kot pevec trenutno pripravlja material za novo ploščo s skupino Anavrin, kitarist pa je večletni član zasedbe 7. Oktober.
Zasedba Frozen Child je nastala na podlagi skupnih glasbenih interesov z namenom ustvarjanja in igranja avtorske glasbe, ki bi izražala njihovo notranjost in doživljaje sveta, ki nas vse obkroža.

Napo Vednik