v rubriki dogodki:
.. / / / 31.08.2010 01:28

Goblini v Ljubljani in Kočevju

Po skoraj desetletnen premoru se Goblini ponovno vračajo v Slovenijo. Prvi nastop bodo imeli v četrtek, 2. 9., v Tovarni Rog v Ljubljani. Naslednji dan, 3.9., pa bodo nastopili v Kočevju.

V devetdesetih letih, so bili Goblini eden od najpomembnejših rock bendov na prostoru bivše Juge. Zadnji koncert so odigrali 7. junija 2001, v Zagrebu. V Sloveniji imajo med rock populacijo kultni status, zaradi dveh nastopov na Zgaga rock festivalu in dveh samostojnih turnej po vsej Sloveniji. Občinstvo jih ceni predvsem zaradi prvinskega punk-rocka, ki je začinjen s surovimi kitarskimi »rifi« Šetke na eni strani ter melodičnimi in prefinjenimi zvoki kitare virtuoza Alena na drugi strani . K temu moramo dodati še odlična besedila ter neomejeno energijo, ki jo dajejo občinstvu z odra, kjer briljira pevec Golub, s pomočjo največjega emotivca Vlade na basu in grmenjem močnih bobnov pod taktirko Milana Arnautovića.

Po skoraj desetletni pavzi, so konec letošnje pomladi, Goblini obnovili delovanje. Zbrali so se v enaki postavi, kot leta 2001, ko so z nastopanjem končali: Branko Golubović (vokal), Alen Jovanović (kitara), Vladislav Kokotović (bas), Saša Šetka (kitara) in Milan Arnautović (bobni). Bend je junija letos v novosadskem studiu "Road" posnel dve pesmi "Luna" in "Kao da". Obe pesmi sta bili v začetku avgusta izdani na CD single-u "Crno na belo", v skupni produkciji SKC-a Novi sad in Šabačkog letnog festivala. Sredi avgusta je izšel tudi spot za pesem "Luna". V tem času je izšel tudi dokumentarni film o bendu, v produkciji Radio-televizije Vojvodine.

Za Gobline

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Goblini /vir: goblini.com - thumbnail

Goblini /vir: goblini.com