v rubriki dogodki:
.. / / / 06.04.2009 13:29

Tar... Feathers in Hexenbrutal v Rogu

V torek, 7. aprila, bodo Tar... Feathers v družbi Hexenbrutal nastopili, v ljubljanski dvorani Tovarne Rog.

Katran in perje je bila popularna tehnika kaznovanja zločincev na divjem zahodu. Najbrš se vsi spomnete kakšnega starega vesterna, če ne drugje se mi zdi, da so bratje Dalton v stripu Lucky Luke kar pogosto kasirali to specifično tehniko.

Največkrat lahko preberemo, da Tar… Feathers spominjajo na zgodnje Modest Mouse in Wolf Parade, sam pa bi dodal, da ima njihova glasba nekakšen čudaški temačen pridih, ki se ga da lepo videti v ilustracijah, ki jih ustvarja glavni akter banda na svojem blogu. Če vse to zmešaš še s ščepcem švedske narave, lo-fi produkcije, nesmiselnih besedil, shizofrenosti in nalezljivega pesimizma, potem dobiš svojevrsten glasbeni miks, ki je pravzaprav idealen za pravo pijansko plesno vzdušje v zakajeni, slabo osvetljeni dvorani Rog, kjer se nič ne sliši tako kot bi se moglo, ampak v primeru tega koncerta bo to samo še dodaten plus.

V parih letih obstoja je band izdal le eno veliko ploščo Make Way to the Ocean…, ki ji je sledil dvopesemski 7″, letos pa je izšel še split z rojaki Happiness. Letos naj bi izšel novi album, poimenovan Time Of Death: Always O’ Clock in sicer za švedsko experimentalno založbo Release the Bats. Nekaj časa je veljalo, da band stoji samo na ramenih glavnega akterja, ki sliši na ime Marcus Nyke, myspace pa pravi, da v band spadajo še (najmanj) trije člani.

Predskupina bo elektronojzerski duet Hexenbrutal, ki so ravnokar izdali novi album. Glasbeno mogoče malo neskladno z drugim bandom, drugače pa zanimiva zadeva, ki se jo splača preveriti. Pred Lightning Bolt par mesecev nazaj, sta fanta pošteno preelektrila ušesa zbranih.

Povzeto po: www.atnzine.si

Tar... Feathers - thumbnail

Tar... Feathers