v rubriki dogodki:
.. / / / 13.03.2004

The Bambi Molesters na Vrhniki

V klub Zakon na Vrhniki, se v petek, 19.3., vračajo The Bambi Molesters. Od zadnjega obiska pred dobrima dvema letoma se jim je zopet nadgradila pravljica. Na hitro povzemimo stvar.

Na začetku so izdali kaseto, nato singlico, kasneje prvi CD Dumb Loud Hollow Twang in z njim zapalili najboljši rokenrol ansambel na svetu, The Cramps, izdali drugo ploščo Intensity in z njo nato v Kopru igrali pred REM in jih prav tako zapalili. Na tretji plošči sta dva izmed treh članov REM že sodelovala pri nastajanju fenomenalne plošče Sonic Bullets - 13 From The Hip. Poleg njiju sta na plošči sodelovala še Chris Eckman iz The Walkabouts in kantavtor Terry Lee Hall!

Lani poleti so The Bambi Molesters bili predskupina REM na štirih koncertih v Evropi. Konec lanskega leta so še enkrat posneli vseh petnajst skladb s prve plošče, oblečene v nove aranžmaje in podkrepljene z novimi inštrumenti. Dodali so jim še štiri skladbe, ki jih sicer redno igrajo na nastopih, a jih prej še nikdar niso posneli. Album pa se imenuje Dumb Loud Hollow Twang De Luxe. V omejenem številu pa so ponudili še DVD, ki vsebuje video posnetke od leta 1998 dalje. Prava poslastica pa so video posnetki, ki so nastali med turnejo z REM in na turneji po Novi Zelandiji. Ena izmed štirih dodanih skladb je tudi aktualni singel, to je skladba Restless, v kateri ponovno sodeluje Chris Eckman. Ta skladba hkrati tudi najavlja prihajajoči album, ki bo v celoti posnet s Chrisom Eckmanom. Izšel naj bi letos poleti. Kot zanimivost zapišimo še, da se je pri isti skladbi na enem izmed koncertov z REM Bambijem na odru pridružil član REM, Scott McCaughey.

(Psycho Bellyman)

www.thebambimolesters.com

vstopnina: 1500 sit

Število kart je omejeno.

bambi molesters - thumbnail

bambi molesters