v rubriki dogodki:
.. / / / 05.01.2004

The Land Of Nod na Mostovni

Električna kitara, bas, ter kilometri žic iz kitarskih efektov = The Land of Nod, space rock trip, ki se ima v soboto, 17.1. zgoditi na novogoriški Mostovni. V angleškem space rock duetu igrata Ant Walker in Dave Battersby, oba s preteklostjo v psihedelični indie glasbi.

Pozornost sta pritegnila že s prvencem "Translucent", odlično ocenjenem v glasbenem tisku. Hvalnice v revijah Wire in NME so jih primerjale s bližnjimi sodobniki Spacemen 3, Spiritualized in Mogwai, pa tudi Neu! in Can ter celo 13th Floor Elevator in the Seeds. Zadnji studijski album "Inducing The Sleep Sphere" je posvojil tudi John Peel in ga izdatno predstavljal v svoji znameniti oddaji na radiu BBC. Na albumu "Reality Channel", letos izdanem za ameriške poslušalce, pa so se med drugim znašle tudi tri pesmi, posnete na beograjskem radiu B-92.
Glasba The Land of Nod prinaša intimna, atmosferična kitarska raziskovanja, ki poslušalca zanihajo v zamaknjena in poduhovljena stanja. Kitarski dvogovori in dopolnjevanja se mešajo z elektronskimi šumi v gladko povezan in izjemno poslušljiv zvočni tok. Vsekakor gre za skupino, ki jo glasbeni poznavalci že razglašajo za zastavonošo inštrumentalnega space rocka, pravo potrditev pri poslušalcih pa si šele pridobiva. Razlog več za ogled koncerta in spoznavanje s prvovrstno psihedelično atrakcijo!

Vstopnina 800 sit