v rubriki dogodki:
.. / / / 05.06.2003

The Nationale Blue in Liquid Laughter Lounge Quartet na Mostovni

Američani The Nationale Blue in Nemci Liquid Laughter Lounge bodo v petek 6.6. na ogled v novogoriški Mostovni. Verjetno še niste slišali skupine kot je The Nationale Blue, kajti v sebi združujejo zelo raznolike vplive. Rezultat je eklektičen zvok, ki se izmika definicijam.

Njihovo glasbo bi lahko opisali kot zmes kompleksnosti King Krimson, Yes in Rush, energije Drive Like Jehu, tesne raziskujoče ritem sekcije duba in jazza, raziskovanja hrupa Sonic Youth in digitalnih možnosti elektronike.
Člani skupine radi preskušajo sebe in poslušalce. Do skrajnih meja raziskujejo in združujejo agresivnost in strukture, hkrati pa vključujejo v svojo glasbo tudi lepoto, repetitivnost in improvizacijo.
"A different kind of listening" je njihov prvi album. Po obsežni ameriški turneji sedaj nadaljujejo z evropskimi nastopi.

LLLQ igrajo koktajl glasbo, sladko grenko pijačo, ki vam v grlu pusti okus med nečim lepim in grdim. Štirje gospodje iz Freiburga si sposojajo, odtujujejo in ponarejajo country in western, rockabilly, blues s trpkimi aranžmaji in čustvenim, skoraj histeričnim glasom. Če ob tem pomislite na filme Davida Lyncha, ste zadeli bistvo. Z basom, bobni, kitaro, glasom in ročnim kovčkom polnim zvokom so Liquid Laughter Lounge Quartet prav tako del pohištva kot razvrvrana sofa v kotu Heartbreak Hotela. Besedila o angelih, drogah, čudnih sosedih, pozabljanju in izginotjih so morbidna, vendar nežna. Pesmi ostajajo v zraku, tako kot visi na steni fotografija starih dobrih časov.
Diskografija: Was the pleasure worth it 10", Liquid Laughter Lounge Quartet - 2. album CD, Yonder ... chickens get lonely CD