v rubriki dogodki:
.. / / / 05.04.2004

The Ninja Tune "Solid Steel" Night

10.4.2004 se ima v dunajskem klubu Flex zgoditi zanimivo dogajanje. V goste namreč pridejo DJ-i DK, Ollie Teeba(Herbaliser) in Dom Ninja, vsi pripadniki "družinice" Ninja Tune, založbe z zanimivim renomejem, ki sicer podpira veliko (abstraktnih) hip hoperskih ustvarjalcev, poleg tega pa eksperimentalne, igrive, predvsem z besedami težko opisljive zvočne posladke.

Večer se bo odvijal pod okriljem legendarne "Solid Steel" radijske oddaje (ki je izvorno angleška a sedaj predvajana na kar nekaj radijskih postajah Evrope), ki je pred dvemi leti pričela prirejati redne mesečne večere z residentoma DJ Strictly Kev & DK + gosti v enemu od londonskih klubov. Tekoče leto se epidemija ?Solid Steel?večerov širi tudi po evropskem kontinentu, tokrat na Dunaju. Ker so je že sama ideja Ninja Tuna nekako eksperimentalno, zezantsko in zelo sveže zastavljena je malce težko napovedati kam bo dotični večer zapihal veter. Za lažje razumevanje naj omenim nekaj podatkov o nastopajočih. Dj DK je ustvarjalec, radio producent in napovedovalec. Je ključni del Ninja Tune live eventov in eden glavnih sil ?Solid Steel? radijske oddaje. Njegov dj stil je eklektična mešanica jazza, drum and bassa, hip hopa, funkija in abstraktnih beatov. Ollie Teeba je predvsem hiphopersko usmerjen, lokalni podpornik večera dj A.N.S. pa eksperimentira s funky hip hopom.
Na strani www.ninjatune.net/ lahko preverite več o omenjenih fantih in samem dogajanju ter sami presodite za kaj gre.
Kakorkoli, v času hitrega tempa in vsesplošne mobilnosti, skok čez mejo do relativno bližnjega Dunaja naj ne bi bila ovira. Kot ?teaser? naj omenim, da ima bojda omenjeni klub Flex najboljši zvočni sistem v celotni Nemčiji in Avstriji, poleg tega velja za ?must see? točko za glasbene sladokusce nemainstrimovskih melodij. Check it out!

Alenka Gomboc - avatar

Alenka Gomboc

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 8 člankov.