v rubriki dogodki:
.. / / / 22.05.2004

Skat in Tinkara Kovač v sklopu prireditve Pejmo se maja(t)

Pejmo se maja(t) se letos začne v četrtek, 27. maja, ko se bo v Kulturnem domu Franca Bernika v Domžalah ob 19. uri zgodila slavnostna otvoritev in predstavitev programa prireditve.

Že pol ure kasneje pa prva zanimivost - na odru se bo predstavila skupina Skat, ki je lani septembra izdala prvenec Nasedla ladja, sedaj pa se pripravljajo na snemanje drugega videospota za skladbo Od grdega račka do laboda in nazaj. To seveda ne bi bilo čisto nič posebnega, temveč zgolj še en koncert, če se ne bi člani skupine odločili, da bodo koncertni repertoar preoblekli v akustične aranžmaje. Obetate si lahko kakšnega gosta, kakšen nenavaden instrument in morda še kaj...

Večer se bo pol ure kasneje nadaljeval v akustičnem slogu in sicer z nastopom ene naših najuspešnejših in najboljših pevk ? Tinkare Kovač. Tinkara bo v Domžale prišla skoraj naravnost iz Zagreba, kjer bo 25. maja nastopila kot gostja slovitim Jethro Tull. Naj vas spomnimo, da je bil njihov frontman in ena največjih figur v rock glasbi, Ian Anderson, gost na Tinkarinem tradicionalnem marčevskem koncertu v Cankarjevem domu. Tudi Tinkara se bo predstavila v akustični preobleki, najbrž jo bo na akustični kitari spremljal le Danijel Matič, znova pa se lahko nadejamo obilo zvokov Tinkarine flavte.

Ob koncu koncerta, okoli 22. ure, naj bi se pred KD Franca Bernika predstavili še bruhalci ognja. Vstopnice so že v prodaji in sicer boste članki ŠKD ali ŠKK zanje odšteli 500 SIT, na dan koncerta pa 1000 SIT, kar je tudi cena za vse ostale.

Za tiste najbolj zabave željne in radovedne pa še namig ? od 23. ure dalje se bo v MKC Akumulator odvijal House party, na katerem bodo glasbo rolali DJ Aleksij, DJ Ninox in DJ Koksi. Tisti, ki ste redno obiskovali Sensual clubbing večere v bližnjem LIFE-u, veste, kakšna zabava vas čaka.

Skratka, Pejmo se maja(t) že z uvodnim večerom nakazuje, da se tudi letos obeta nekaj pestrih dni in upajmo le, da se bosta dež in mraz konec maja že potuhnila in da bomo lahko zares uživali.

Matic Slapšak - avatar

Matic Slapšak

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 20.05.2003 na ŽVPL-u skupaj objavil 518 člankov.

Pejmo se majat - thumbnail

Pejmo se majat