v rubriki dogodki:
.. / / / 12.03.2004

The Prowlers v Gromki

The Prowlers, ki bodo v soboto, 20. marca, nastopili v Gromki na Metelkovi, prihajajo iz Montréala, kjer so svojo glasbeno pot, kot štiričlanski bend, začeli pred približno šestimi leti.

Potem ko so izdali omejeno števili demo posnetkov v samozaložbi, so dobili ponudbo, da se ta demo izda v koprodukciji nemške založbe Mad Butcher in italijankega KOBa. Demo je izšel leta 2000 pod imenom The International Streetpunk Intrigue kot CD album, deljen z italijanskim bendom Oversight. Sledil je prvi samostojni album Hair Today, Gone Tomorrow, ki so ga posneli v Nemčiji na svoji prvi evropski turneji. Ta CD je izšel leta 2001, zopet v koprodukciji že omenjenih založb. Sledila je še ena turneja po Evropi, na kateri so koncertirali družno z Analogs, Planet Smashers in Stage Bottles.

Da bi posneli naslednji album so se The Prowlers nato za nekaj časa umaknili s ceste, obenem pa tudi zamenjali postavo benda, ki je po prihodu še enega kitarista postala petčlanska, zamenjali pa so tudi basista. Nova člana, oba veterana montréalske hardkor scene, sta v bend prinesla bogate izkušnje s tega področja in bendu dala nove glasbene razsežnosti, ki jih približujejo tudi hardkorovski publiki, čeprav The Prowlers v osnovi še vedno ostajajo oi punk bend.

Oi punk je tisto, kar predstavlja temelj njihove glasbe. Pri tem se navezujejo na izročilo zgodnjega britanskega oi punka kot tudi na svoje sodobnike tipa Wretced Ones, Guttersnipe, Loikaemie in Bonecrusher. Velik vpliv pa pripisujejo tudi montréalski sceni. Največji in zanje najpomembnejši vpliv ima ta scena z bendi tipa The Dischord in Gassenhauer.

The Prowlers obljubljajo odličen, energičen koncert, na katerem bodo poleg že omenjenih izdaj predstavili tudi nov mini CD Chaos in the City.