v rubriki dogodki:
.. / / / 09.11.2003

The Spectacle, Chang Ffos, Bastinado in Grrzzz... v Gromki

Spectacle, Chang Ffos, Bastinado in Grrzzz... bodo v petek,14.11., v sklopu večerov Hripav glas nastopili v Gromki. The Spectacle so nastali leta 2000 v norveškem mestu Bodo, ob fjordih.

Chang Ffos od svojega nastanka naprej poskušajo preseči ali vsaj zamegliti namišljene meje med skrajnimi podžanri rocka, s povezovanjem punka, metala in hardcora, noisa in psihadelije v besno celoto, z dodatkom retro arome - kot pri The Melvins, Bad Brains, Faith No More, Neurosis, Kyuss, Kiss It Goodbye, Fantomas, Botch, Converge, Crowbar, High On Fire, Today Is The Day, Sleep... Chang Ffos od svojih prvih demo posnetkov začenja svoj eksperiment, išče in razvija svoj lasten stil, z namenom, da ostajajo čim bolj svobodni, žanrovsko neopredeljeni. Na svoji poti so do sedaj igrali z različnimi domačimi in tujimi skupinami kot so Kukuriku Street, Analena, Usud, God Scard, Amen Ra, Converge, Crowbar, Bottom, Catharsis, Total Fucking Destruction in tako naprej?
Besedila njihovih pesmi, fotografije in ostalo najdete na njihovi čudoviti interaktivni domači strani www.code16.com/templeofchangffos/, ki je z vidika estetike prava morbidna lepota, tako kot sama njih glasba.

Skupino Bastinado sestavljajo Nešo (bobni), Krnfa (kitara) in Doros (bass mašina). Zbrali so se leta 1999 v Zagrebu, na njihovo ustvarjanje pa so vplivale skupine kot so Karma To Burn, Clutch, Kyuss, Clutch, Cathedral? Doslej so imeli kar veliko koncertov, med njimi skupaj z Bottom, Bongzilla, Blutch. Pravijo, da igrajo instrumentalen stoner rock "od kojeg podrhtava jetra".

Grrzzz renčita in eksperimentirata s tehnologijo, glasom, industrijo, sampli in ostalimi pripomočki, ki proizvajajo te ali one avdio učinke. Dobro, nekateri jih definirajo (kot temu pravijo elektro punk), vendar se ne pustite zavajanju te ali one nalepke.
S. Pimpon in Pepe sta začela leta 1999 s preprostim demo posnetkom in se kmalu spustila na koncerte po Franciji. Kasneje sta še zašla v Zoro, v Leipzig, Nizozemsko, Belgijo, Poljsko in še kam, danes pa nadaljujeta naprej in bosta v Sloveniji ostala par dni. Avec plaisir, kot pravita?.

 - thumbnail