v rubriki dogodki:
.. / / / 24.01.2002

The Stroj V Hound Dogu

Prvič v letošnjem letu, v petek, 25. januarja, bo tolkalsko-vokalna zasedba The Stroj pokazala svoj znoj. Predstavili bodo svoj album Ventilator in par prihajojočih kompozicij, pripravljenih v sodelovanju z producentom Aldom Ivančičem. Novi album je torej v polnem zagonu!

The Stroj so urbano pleme, ki glasbo ustvarjajo s pomočjo predmetov, ki jih je najti na smetišču - palice, bojlerji, nape, kontejnerji in sodi postanejo v rokah članov plemena totem, s katerim ustvarjajo glasbo, ki v našem prostoru nima konkurence.

Svoj slog gradijo na osnovi ritmične in repetitivne logike, ki se povezuje z dinamiko golih teles, ta pa za svoj pogon ne rabijo drugega kot hrano in vodo. Deset članov, ki se v navalu ritma prelevi v celoto, ki ji pravijo Stroj.

Pred kratkim so Stroji z Magnificom posneli videospot Besen kot ris za potrebe promocije slovenske hokejske reprezentance. Menda je na tapeti prvovrsten video izdelek, ki ga v Sloveniji še nismo videli.

The Stroj-i so v lanskem letu nastopili V Železničarskem domu v Ljubljani ter pri Laškem, v kamnolomu Rečica, kjer so pripravili ne le zvočno-gibalni spektakel, ampak tudi pašo za oči - performans v soju ognjenih zubljev! Zasedba ni znana le na domačih tleh, eksotična vabila in nagrade dobivajo tudi v tujini.

Nastop The Stroj-ev v Hound Dogu to soboto ob 22h bo prvi nastop po enem letu v manjšem klubu, pričakujemo lahko spektakel ritma in gibov. Število kart je omejeno zato so rezervacije na tale e-naslov!

Alenka Lahajnar - avatar

Alenka Lahajnar

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 77 člankov.

The Stroj - thumbnail

The Stroj