v rubriki dogodki:
.. / / / 20.12.2000

Radyoyo fully loaded

Radyoyo ekipa nadaljuje z rednimi tedenskimi klubskimi večeri v Sub subu, namenjenimi glasbenim zvrstem, ki so si za osnovo izbrale lomljen ritem oz. break-beat. Rdeča nit zadnjega meseca leta '00 je izbran 'dancefloor friendly' sistem - plesišče bo na razpolago vsem, ki vam je blizu hip hop, drum.n.bass, nu jazz, UK garage in vse ostale breakbeat orientirane zadeve.

Event se bo zgodil 22. decembra nastopili pa bodo:

/ LTJ BUKEM
Bukem je 33 letni DJ, producent, glasbenik in remixer, ustanovitelj in vodja zalozb Good Looking, Cookin in Looking Good pa tudi klubski promoter. Oba starsa sta ga od malega navajala na klasiko, ucctelj pa mu je kasneje priblizal se 'jazz fusion', ki ga je (tako Bukem) mocno zaznamoval. Pri 17-ih je odkril clubbing in v startu dolgo zahajal na lokalne soul in rare groove vecere, nekaj casa pa igral v jazz-funk bandu. Vinile kupuje odkar pomni, okrog l. 87 je zacel nastopati kot DJ, l. 90 pa na Raindanceu pozel prvi uspeh pred 10.000 glavami. V istem obdobju je (takrat ze kot LTJ) prvic stopil v (tonski) studio, kjer je kot prvi komad posnel 'Logical Progression', hkrati pa se lotil furanja zalo/be Good Looking. L. 91 je izsel 'Demon's Theme', leto kasneje 'Apollo' in l.93 instant drum.n.bass himna 'Music'.

Vzporedno sta LTJ Bukem in Fabio (of Fabio&Grooverider fame) v Londonu pripravljala teren za klubski vecer 'Speed' - legendarni drum.n.bass ve;er, ki je vrhunec dosegel poleti 94. Leto zatem je za London Rec. izsla prva v seriji kompilacij 'Logical Progression' - danes ena najbolj prodajanih drum.n.bass kompilacij na svetu, zadnja leta pa so nas LTJ in pajdasi (Blame, Tayla, PHD, Big Bud, Seba, Conrad, DRS, Artemis, Blu Mar Ten in ostali) zasipali z Earth, Logical Progression in Progression Sessions kompilacijami, pa tudi s ogromno kvantiteto singlov, EP-jev in tudi nekaj albumi. Ampak na Bukemov solo album smo morali [e po;akati - LTJ slovi kot perfekcionist in ni nenavadno, da je njegov samostojni 'Journey Inwards' na policah sele od zacetka 2000. In ta LP je tak kot njegov avtor - temeljit v svojem perfekcionizmu in natancen v izvedbi siri nasa obzorja.

/TAYLA
Tudi Tayla je na sceni ze dobrih 10 let in veliko jih je prezivel po klubih. DJ veteran kot zgodnje vplive navaja Detroit House in ima za sabo tudi samostojni LP 'Soul Survivors'.

/ MC CONRAD
MC Conrad je eno najbolj prepoznavnih drum.n.bass vokalistov 90-ih. Odrascal je ob druzinski zbirki vinylov in vase srkal raznorazne glasbene stile in vplive, urbana londonska ulica pa mu je zelo zgodaj ponudila tudi hip hop. Conrad je najprej rimal v lokalnem hip hop bandu, vseeno pa ga je od nekdaj vleklo tudi drugam. Zacetek zgodnje rave scene v Anglije je izkoristil kot trening in z LTJ Bukemom sta se ujela takoj, ko sta se prvic videla - ultimativen DJ/MC tandem je bil rojen na mestu in Conrad je kmalu postal trade mark voice Good Looking kolektiva. Razvil je unikaten stil MC-janja, ki pripomore in dviguje afmosfero na vsakem GLO eventu in je bistven element v prepoznavnosti Good Looking Sounda

Za uvod v vecer bo poskrbel PIER, ki se zadnje case poleg drum.n.bassa specializira tudi za 'downtempo' - celoten breakbeat, pocasnejsi od 120 udarcev na minuto s vplivi iz soula, hiphopa, reggaeja in jazza.

Za gramofoni bo tudi JAMirko (ustanovitelj Radyoyo movementa in vodilni breakbeat DJ v Sloveniji).

vrata odpremo ob 23.00.
vstopnica do 24h 1600 sit
po 24h 2200 sit

Za Radyoyo

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

LTJ Bukem - thumbnail

LTJ Bukem