v rubriki dogodki:
.. / / / 06.10.2003

The Stroj v Izštekanih

Svojevrstna glasbena predstava se bo naslednji petek, 10. oktobra od 22.25 ure dalje odvijala v studiu 24, kjer bo Jure Longyka še enkrat več gostil neobičajno in prevečkrat preslišano. V goste prihajajo mojstri primarnega zvoka in umetniki zavrženih "instrumentov" - The Stroj.

Industrijsko-glasbeni kolektiv ima za seboj dve izdani plošči - prvenec Ventilator so lansko leto nasledili s še bolj izpopolnjenim in dovršenim Gremo!. Glavni motor njihovega stroja še vedno ostaja človek, kolektiv pa se je najbolje opisal kar sam - "proizvajajo gibanje, ki proizvaja glasbo".

The Stroj se kljub standardni maniri Izštekanih ne bodo izštekali, temveč bodo ostali zgolj in predvsem The Stroj, čeprav ... Zasedba bo manjša, instrumentarij pa drugačen od običajno videnega! Vsaj četrtina predstavljenega repertoarja bo novega, presenetili bodo tudi s pihali lastne izdelave! Gostje bodo, vendar ostajajo presenečenje!

Še zanimivost ? novi posnetki nastajajo v posebnem instrumentu ? vagonu-harfi, ki ima namesto strun jeklene vrvi! Da, tudi to so The Stroj! Prisoten bo človek, prisotni bodo številčni naravni materiali, prelitega bo obilo znoja in slišanega ogromno hrupa ? vabljeni v Izštekane!

Matic Slapšak - avatar

Matic Slapšak

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 20.05.2003 na ŽVPL-u skupaj objavil 518 člankov.

The Stroj - thumbnail

The Stroj