v rubriki dogodki:
.. / / / 19.03.2003

The Velmas v Hound Dogu

Skupina The Velmas, bo po februarskem nastopu v Ortu v petek, 21. marca 2003 nastopila v Hound Dog klubu. Koncert se bo začel ob 22h, Vstopnina, kakor smo zvedeli, bo znašala 500 SIT.

Robert McKenzie, ki trenutno živi v Ljubljani, bobnar Andrea Valerio in basist Giovanni Sironi so se odločili, da Stuck premierno predstavijo v Sloveniji. Po turnejah v Italiji in Nemčiji to jesen, The Velmas načrtujejo v začetku naslednjega leta tudi turnejo po Združenih državah.

Skupina The Velmas je nastala leta 1998 v Greenwich Village-u. Igrajo zabavno sarkastično mešanico alternativnega roka in popa, s katero so si v New yorku pridobili veliko oboževalcev. Štiri skladbe z albuma so nastale v Sloveniji, ostale pa so bile napisane v ZDA.

Album Stuck je bil posnet v šestih dneh v Mix-O-Lydinan studijih v ZDA, s producentom Philom Garlandom, ki je najbolj znan kot avtor kitarskega rifa za jingle MTV-ja. Tonski tehnik je bil Don Sternecker, ki je svoj pečat pustil tudi na ploščah Petra Gabiela, Petra Bucka (REM), Micka Jaggerja, Stewarta Coperlanda, Marianne Faithfull in Skunk Anansie. Prvi album skupine The Velmas, Too Early for Screaming je kritike v New Yorku navdušil

McKenzie, ki je svojo glasbeno kariero začel v skupini Iodine Raincoats, ki je v ZDA izdala tri albume. Bobnar Valerio in basist Sironi pa sta bila pred tem člana milanskih skupin Ramblas in Ti Conzero. Ime, the Velmas, so si nadeli po junakinji iz risanega filma "Scooby-Do" - Velmi. V New York-u so redno nastopali v klubih kot so razvpiti CBGB, The Mercury Lounge, Arlene's Grocery, the Baggot Inn in The Living Room.

Poleti se je skupina zbrala v našem glavnem mestu in za skladbico Perfect Kiss posnela video-spot. Režiral in posnel ga je Janez Stucin, ki je sodeloval tudi pri nastajanju razvpitega spota za Siddhartino Platino. Naj izdamo le to, da je bilo v času snemanja na ljubljanski tržnici izmenjano veliko, veliko poljubčkov.

McKenzie (foto Diego Manjana) - thumbnail

McKenzie (foto Diego Manjana)