v rubriki dogodki:
.. / / / 26.06.2009 10:39

Urban festival 2009 v Križankah

Plečnikove Križanke bodo v soboto, 27. junija Urban festival 2009. Urbani festival prinaša svež glasbeni veter v jadra razgretega vzdušja v Ljubljani. Festival urbane umetnosti, kulture, glasbe in vsega, iz česar sestoji bogat mestni utrip, je namenjen široki množici, ki rada prisluhne kakovostni glasbi.

Na premiernem festivalu, ki bo letos potekal pod nazivom Be Yourself – Be Free, bo na dveh prizoriščih mogoče slišati impresiven nabor izstopajočih predstavnikov sodobne glasbene produkcije. Mešanica različnih glasbenih stilov, festivalsko vzdušje, kreativne delavnice in fotografska razstava bodo poskrbeli za zanimiv uvod v poletje.

Vsem dobro poznana skupina Kosheen nas bo z mešanico melanholičnega vokala Sian Evans, elektronske podlage Darrena Decoderja in Markeeja Substance spretno vodila med uspešnicami kot so Hide U, Catch in Overkill, ki so se vtisnili v prenekatero srce za vekomaj.

Za vrhunec večera pa bo poskrbel Kiril Džajkovski s svojim live bandom. Legendarni skladatelj, glasbenik in producent, ki trenutno biva v Los Angelesu, prinaša v Ljubljano kombinacijo elektronske in etno glasbe. Njegovi nastopi veljajo za zelo atraktivne, v kar se lahko prepričate sami z ogledom posnetka na spodnji povezavi.

Na dveh prizoriščih pa bodo nastopili še Dubioza Kolektiv (Bih), Vrooom (Srb), Mistake Mistake (Srb), Non (Slo), Yarah Bravo from One Self, Zlatko in ostali...

Za Urban festival

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Mistake Mistake /vir: Mistake Mistake - thumbnail

Mistake Mistake /vir: Mistake Mistake