v rubriki dogodki:
.. / / / 04.11.2003

Tindersticks v Cankarju

Deset let po svojem prvem albumu Patchwork so se Tindersticks odločno uprli skušnjavi in zavrnili glasbeni kompromis, ki je vsiljivo trkal na vrata in se predstavljal kot britpop ter spodbujal razprave o vrnitvi "pravih" pesmi. Lahka pot skupine ni nikoli zanimala in ustaljeni glasbeni tokovi jih niso nikoli potegnili za seboj. Velik posel z založbo je prišel in odšel, ker je skupina to zavestno dopustila.

Na svojem zadnjem, po vrsti šestem albumu Waiting For The Moon so Tinderstick želeli obdržati svoj luzerski pristop in ustvarjati spontano, ne da bi se zavedali, da delajo album. Uspelo jim je, da so nezmotljivo spontanost dopolnili s subtilno filmsko dramo Hinchcliffovih priredb z opaznim občutkom za namen in jasnost. Za skupino, ki je v svoj življenjepis zapisala tri glasbene spremljave filmov, verejetno ni presenetljivo, da z glasbo potegne vase kot razvijajoča se pripoved. Celoten izdelek kaže na to, da so Tinderstick spet začeli izdelovati plošče, h kakršnim so od nekdaj težili.

Dickon Hinchcliffe pravi: "Waiting For The Moon lahko poslušam, ne da bi v njem slišal kogar koli drugega."

Po mnenju glasbenih poznavalcev in svojih številnih privržencev so Tindersticks ponovno ustvarili čudežno izjemen album, ki ga bomo imeli v Ljubljani - začinjenega tudi s kakšno starejšo neminljivo skladbo skupine priložnost slišati v živo.
Priložnost za vse, ki cenijo rock brez sprenevedanja in prilagajanja.

V okviru svojega evropskega gostovanja bo kot predskupina nastopila avstralska zasedba The Devastations.

Zasedbica bo takale:
David Boulter, klaviature;
Mark Colwill, bas;
Neil Fraser, kitara;
Dickon Hincliffe, violina;
Al Macaulay, bobni;
Stuart Staples, vokal

Koncert se bo zgodil 21. nov 2003 ob 21:00
v Gallusovi dvorani Cankarjevega Doma. Karte vas bodo stale 1500(s statusom) in od 2200 do 3600 (brez statusa).

Matjaž Ličer - avatar

Matjaž Ličer

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 140 člankov.

Tidersticks - thumbnail

Tidersticks