v rubriki dogodki:
.. / / / 02.04.2002

Tinkara Kovač: čez rob naokrog

Na robu kroga - tretji album Tinkare Kovač in obenem njen do sedaj najodločnejši korak v smeri sodobnega avtorskega pop-rocka je z velikim in veličastno uspešnim koncertom v ljubljanskem Cankarjevem Domu začel svojo pot v slovenske domove in proslavil svoj izid pri založbi Dallas Records - skorajda natanko 365 dni od tega. Da, leto je naokoli. Ali, bolje rečeno, "naokrog". Saj je ravno v tem času Tinkara glasbeno, medijsko in zasebno krepko prestopila takšne in drugačne robove, zaključila kroge in zarisala nove. Zato bomo tokrat z veseljem "ponovili vajo" in šli celo "čez rob".

V torek, 16. aprila bo Tinkara Kovač s svojim bendom znova nastopila v veliki, Gallusovi dvorani Cankarjevega Doma in svojemu občinstvu ponudila koncert, ki bo povzetek tega njenega "kroga". Električno, mogočno in odločno - kot smo je vajeni. Akustično, v drugačni zvočni in aranžmajski preobleki - kot smo jo tu in tam že občudovali.

In osrednji, najprestižnejši oder slovenskega koncertnega prostora bo ob tej priložnosti tudi prizorišče za premiero novega videospota, v režiji italijanskega kult-moviemakerja Roberta Ferruccija, za ravnokar izdani (peti!) singl z albuma Na robu kroga: S tabo, pesem katere je tokrat avtorica v celoti sama Tinkara.

In če to še ne bi bilo dovolj, je za ekskluzivnost dogodka Tinkara povabila še dva gosta:
- domačo legendo, Mefa (Drago Mislej), gotovo najbolj uspešni slovenski tekstopisec in kantavtor, ki s svojim akustičnim občutkom za rock in čarobnim čutom za besedo uspešno združuje generacije.
- tujo zvezdo, fenomen, ki je podrl pregrade tako imenovane World music in sliši na ime Caros Nunez, enfant-prodige in mojster dud (oz. "gaite", kot ji v njegovi Galiciji pravijo), ki ga zaradi svojega virtuoznega igranja in eksplozivnega nastopa ameriški kritiki celo primerjajo z Jimijem Hendrixom!

Dogodek v dogodku, predvsem pa enkratna priložnost za vse ljubitelje dobre, žive, prave glasbe.
Torek, 16. aprila 2002, Cankarjev Dom - Čez rob naokrog. S Tinkaro, bendom, gosti in vami, seveda.

Za Dallas Record

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Tinkara (foto: Fulvio Grisoni) - thumbnail

Tinkara (foto: Fulvio Grisoni)