v rubriki dogodki:
.. / / / 21.01.2002

AG: Terminal Comm

Ambasada Gavioli leto 2002 pričenja s tehno dogodkom, še vedno najbolj priljubljeno zvrstjo elektronske plesne glasbe v Sloveniji. Tehno leto v Dance Loungu odpira Nemka Monika Kruse, za gramofoni tekom večera pa še Roch Dadier, Sputnik in Brother's Yard v živo. Hkrati pa klub razvija tudi svetovne glasbene trende, v Mezaninu je tokrat program sestavljen iz progresivnega house seta didžejev Amor & Darian-a, trancerja Armanda in Eddy the Fish-a. V Mezaninu pa bo 26.januarja potekalo tudi srečanje piscev sporočil na AG komunikatorju.

Po končanem fakultetnem študiju leta 1991 je Monika Kruse kariero manekenke in fotomodela zamenjala za didžejstvo. Ljubezen do glasbe jo je privedla do prvih klubskih setov, uvodne korake je naredila s funkom, hip hopom in houseom, danes pa jo med vrhunske didžejke umeščajo njeni techno seti.

V letu 1993 se je pridružila agenciji Ultraworld - Crew, ki je organizirala prve tehno partyje v Münchnu, poleti leta '94 pa so odprli tudi danes znameniti klub Ultraschall. Monika je odtlej rezidentka tega kluba. Tega leta si je nakupila tudi prve kose opreme za produciranje in se v te vode podala v koprodukciji z Richardom Bartzem (Acid Scout), plošča je izšla leta '95. V tem letu je postala tudi A&R menedžerka v Bartzovi založbi Kurbel Records. Glas o njeni tehno govorici je hitro segel tudi izven Nemčije in danes ima Monika Kruse za sabo preštevilne nastope po klubih in na partyjih po vsem svetu, med drugim je tudi v Sloveniji gostovala že nekajkrat. V iskanju novih izzivov in ohranjanja pristnega underground tehno spirita se je Monika podala tudi v organizacijo prireditev, za katere so bile značilne 'podzemne' lokacije in kvalitetna tehno glasba.

Po selitvi v Berlin je pričela sodelovati z agencijo K-7, zanje je organizirala nastope njihovih didžejev po Avstriji ter pomagala pri različnih drugih projektih. Leta 97' je izdala DJ-Mix-Series Vol.1 pri založbi Fine Audio Recordings, v letu 98' se je pojavila na zgoščenki Frisbee Records Tour itn., njene izdaje vseskozi doživljajo velik odziv. Njeno življenje didžejke in producentke zaokrožajo svetovna gostovanja, lastne izdaje ter organiziranje prireditev v Münchnu in okolici.

Iz kluba Ultraschall v Münchnu pa prihaja tudi Roch Dadier. Rezidenco Roch drži še v berlinskem Tresorju ter Rexu v Parizu. Vrti detroit in tribal techno, pravijo da z neizmernim občutkom za ritem. Vsako, še tako trdo ploščo spremeni v plesni element. Poleg setov doma in po svetu vodi tudi lastno založbo Portrait Records, radijske izkušnje pa si je včasih nabiral s tedensko radijsko oddajo na Evosonicu.

Terminal Comm

Dance Lounge
Monika Kruse
Brother's Yard LIVE!
Roch Dadier
Sputnik

Mezanine
Amor & Darian
Armando
Eddy the Fish

Za AG

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Monika Kruse - thumbnail

Monika Kruse