v rubriki dogodki:
.. / / / 19.10.2003

Triple Thrash Treat 2

V petek, 31.10., se ima na Mostovni v Novi Gorici zgoditi metalsko obarvani festival Triple Trash Treat 2, kjer se bodo predstavili zagrebški heavy trasherji Inciter, novogoriški melodični death metalci Entreat. in kransjki trash metalci God Scard.

Skupina God Scard obstaja že od leta 1994, s popolnoma novo postavo v drugi polovici leta 2000 (razen pevca Nickya) pa se je že večkrat tudi spremenila zvrst glasbe. Veljajo za eno od najbolj aktivnih slovenskih zasedb, veliko nastopajo tudi na tujem. Tokrat bodo predstavili tudi nekaj novega materiala. Glasbo God Scard bi lahko opisali tudi kot new-age-metal-core. Fantje pa se vedno bolj nagibajo v vode bazičnega thrash zvoka.

Inciter so štiričlanska heavy-thrash zasedba, aktivna od leta 2000. Fantje sicer nastopajo od 16 leta in so brez dvoma novo odkritje hrvaške metal scene, kar so potrdili s posnetki in številnimi nastopi po klubih ter festivalih.

Entreat. so domači upi moderne "skandinavske" šole melodičnega death metala, ki nas v različnih zasedbah in z različnimi glasbenimi vplivi razvajajo od leta 1997. Očitno so po izdaji albuma "Shaded" ter evropski turneji z Low Punch dozoreli in s prenovljeno zasedbo dobili nov zagon. Imajo nove posnetke, ki baje rušijo vse pred sabo. Ne spreglejte!

 - thumbnail