v rubriki dogodki:
.. / / / 16.02.2001

Ufomammut in That's All Folks! v Ljubljani in Idriji

Ob prihodu meseca marca bo v naše okolje (točneje v Ljubljano in v Idrijo) vdrla invazija novega vala psihadeličnega (hard) rocka. Glasbeni napadalci bodo prestopili mejo na zahodni strani in bodo razdeljeni v dve skupini. Prvi se reče Ufomammut,drugi se pravi That's All Folks!, obe pa prihajata iz spodnjega dela sosednjega škornja. Močne kitare prevladujejo tudi pri omenjenih zasedbah, ki se v dobršni meri ozirata po šestdesetih in sedemdesetih letih prejšnjega tisočletja.

Hecno poimenovani That's All Folks! so zabrenčali sredi devetdesetih, ko so katapultirali svoje prve posnetke. Kasneje so 7" plošco delili z vzpenjajočim se ameriškim triom Nebula (ex- Fu Manchu, njihov težko pricakovani nastop v Ljubljani se bo zgodil 19. 4.), nedolgo tega pa so pri domači Beard Of Stars Records izbljuvali debitantski album Soma... 3rd Way To Zion. Z mavričnim "Austin Powers" ovitkom tega albuma se zapeljemo v glasbeni svet zamaknjenosti, v katerem se auralno prikazujejo Mountain, Spacemen 3, Hawkwind in Hendrix.

Simetrično psihadelično so orientirani Ufomammut, ki so nastali leta 1999 in so po dveh demo objavah prvenec Godlike Snake zastavili pri isti založbi kot rojaki That's All Folks!. "Leteči mamuti" so pristali na nekaterih stonerskih kompilacijah, na eni izmed teh so se priklonili starim zasvojencem Blue Cheer. Hipnotičen trip-doom-rock vas popelje v sonična vesoljna prostranstva, kot so to počeli zgodnji Pink Floyd, kasneje v težji verziji Sleep, danes pa so jim blizu tudi Monster Magnet.

Na napovedani prireditvi bodo izkrivljene zvoke "nezemljanov" krasili posterji in grafike kolektiva Malleus (Urlo in Poia iz skupine Ufomammut), ki se ukvarja z grafičnim ponazarjanjem psihadeličnih motivov.

Koncerta se bosta zgodila v Ljubljani v Orto klubu dne 2. marca in v Swenaku v Idriji dne 3. marca letos.

RobSet & Drejček & trije doomerčki

Povzeto iz Muske, februar 2001!

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.