v rubriki dogodki:
.. / / / 27.03.2005

Undying , The Great Deceiver in Bridge To Solace v Ljubljani

Undying, The Great Deceiver in Bridge To Solace se bodo v sklopu evropske turneje v sredo, 6. aprila, ustavili v ljubljanskem Orto baru.

Undying so eden izmed bolj znanih ameriških metalcore bandov kar jih danes še obstaja. Mnogi sicer menijo, da naj bend nebi obstajal več; saj so zamenjali že celo serijo članov ampak kaj zato. Sporočilo in glasba ostajata nespremenjena.
Band se je razvil iz pepela sXe vegan banda "Prayer for cleansing", ki je pred kratkim spet začel delovati, nekateri ustanovni člani pa prihajajo tudi iz nepozabnega punk/hardcore/metal akta, Catharsis. Nekateri člani so kmalu zapustili Undying in mnogi od njih sedaj igrajo pri "Between the buried and me" ali pa v kakih drugih projektih. Undying so na začetku imeli moškega vokalista, ki pa jih je zaradi raka na grlu zapustil. Precej uspešno ga je nadomestila Logan White, ki se je izkazala za super zamenjavo, tako vokalno, kot tudi na odru, kjer predstavlja čisto zgoščeno energijo.
Undying sicer niso sXe, se pa predstavljajo kot vegan band. To je tudi ena izmed mnogih tematik v njihovih polnih in sladkih besedilih, ki jih mnogi označujejo za nekaj najboljšega kar je hardcore band kdajkoli napisal. Če so vam anarhistični nazori blizu, če pogrešate besedila, kot so jih pisali Catharsis, potem je to stvar za vas. Zagotovo nekaj najbolj intiligentnega in polnega!
Band ima za sabo 3 izdaje, prvi EP se je imenoval "This days all gods die", druga full length plošča, "Whispered lies of angels" se je zapisala v srca mnogih fanov kot nekaj najboljsega kar je metalcore žanr dal iz sebe, nazadnje pa so nas počastili z "At history's end".
Če ste pristaši dobrih političnih besedil, ki jih v hardcoru manjka, če ste jih v Postojni leta 2003 zamudili in če bi radi doživeli v živo resnično dober koncert, potem poskrbite, da na tem spektaklu ne boste manjkali!

Vsak pravi metal fan zagotovo ne more mimo imena At The Gates iz katerih so izšli The Great Deceiver. Že ko so obstajali so se spogledovali z bolj hardcore/punk zvrstjo, pa čeprav samo prek crusterskih nalepk na kitarah. Po razpadu banda se je del banda odločil nadaljevati svojo pot v The Haunted, frontman banda, Thomas Lindberg Tompa, pa se je odločil, da se ne bo več upiral svojim punk koreninam in začela se je bogata epopeja, ki nam je nanesla med drugim tudi bande kot so Skitsystem, Disfear in pa seveda The Great Deceiver. Če so Skitsystem in Disfear v bolj crusterskih vodah, so The great deceiver malce upočasnili ritem, ki smo ga bili vajeni pri At the gates, in začeli spretno mešati hardcore in metal na nek samosvoj in originalen način.
Prvo izdajo jim je založila slavna ameriška založba Trustkill, ki jo zagotovo vsi poznate po znamkah kot so Walls of Jericho, 18 visions, Bleeding through in mnogi drugi, zadnje izdaje pa so The great deceiver izdali na metal velikanu, Peaceville records, ki ima na grbi mnoga metal imena svetovnega formata ala Dark throne, My dying bride, Katatonia, Anathema, Autopsy in tako dalje.
Za vse, ki si želijo česa originalnega v metal žanru ali pa bi radi le spili kako pivo s Tompo, zagotovo je to event, ki ga ne smete zamuditi!

Bridge To Solace - band, ki prihaja iz Madžarske, je nastal iz političnega hardcore banda, Newborn. To se zagotovo sliši v njihovi glasbi, ki je istega značaja kot so bili Newborn, se pravi hiter skoraj punkrockerski hardcore vendar tokrat v precej bolj metalski maniri kot so bili Newborn.
Širsi javnosti so se predstavili z odličnim prvencem, "Of bitterness and hope", ki je bil izdan na nemški metalcore založbi, Let it burn records, pred kratkim pa so na isti založbi izdali tudi novi ep.
Zadeva se sliši odlično in če ste metal, hardcore ali punk fan vam stvar ne more biti slaba. Band, ki zadovolji se tako zahtevne okuse!

 - thumbnail