v rubriki dogodki:
.. / / / 15.11.2004

V BoF prihajajo legende - Partibrejkers

Beograjsko zasedbo Partibrejkers lahko označimo za legendarno in hkrati za eno najpomembnejših zasedb v zgodovini jugoslovanskega rocka, saj so v svojem času predstavljali ponovno oživitev klasičnega rock'n'rolla in tako vplivali na mnoge kasnejše skupine.

Zasedbo Partibrejkers je leta 1982 ustanovil pevec Zoran Kostić Cane, sicer pa smo o zgodovini zasedbe pisali lani poleti, ko se je spodaj podpisani loteval zgodovine jugoslovanskega rocka. No, v četrtek, 25. novembra boste imeli v ljubljanskem BoF-u priložnost skupino videti tudi v živo!

Partibrejkers so v osemdesetih rocku vrnili svojo iskrenost, surovo energijo in izraznost, v devetdesetih pa so zaznamovani z vojno plošče izdajali bolj poredko, kljub temu pa od svojega prepoznavnega stila niso odstopali - rock'n'roll, prežet z bluesom in celo boogijem ter izvrstnimi besedili in izjemno odrsko karizmo.

Plošča Gramzivost i pohlepa po skoraj dveh letih od izdaje ostaja aktualen izdelek, na koncertu pa bomo zagotovo slišali tudi številne uspešnice s prvih treh plošč Partibrejkers I, II in III, Kiselo i slatko in Ledeno doba.

Koncert v BoF-u se bo začel ob 21. uri, vstopnice (2900 SIT) je že moč kupiti v predprodaji, vi pa se pripravite na nastop ene najboljših rock'n'roll zasedb na tleh bivše Jugoslavije - njihovi živi nastopi so prav vedno poglavje zase.

Matic Slapšak - avatar

Matic Slapšak

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 20.05.2003 na ŽVPL-u skupaj objavil 518 člankov.

Partibrejkers - thumbnail

Partibrejkers